Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη «ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ» στα Ψηλαλώνια Αιγίου

Μεγάλη «ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ» στα Ψηλαλώνια Αιγίου

Το υπαίθριο εργαστήρι άρτου που θα στηθεί στα Ψηλαλώνια, θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα 28-29-30 Σεπτεμβρίου 2013

 

Ένα αρτοποιητικό εορταστικό τριήμερο έχει ετοιμάσει η Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ψωμιού, για τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και τους εκπροσώπους αρτοποιούς από όλη την Ελλάδα.

Το υπαίθριο εργαστήρι άρτου που θα στηθεί στα Ψηλαλώνια, θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα 28-29-30 Σεπτεμβρίου 2013 δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν γεύσεις ψωμιού  και αρτοσκευασμάτων σε μεγάλη ποικιλία.

Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο το βράδυ στις 7, παρουσία εκπροσώπων Σωματείων Αρτοποιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα γίνουν τα εγκαίνια της μεγάλης γιορτής του ψωμιού.

Την Κυριακή το βράδυ στις 8, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα παρουσιάσει επιμελημένο σχετικό με το ψωμί πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

***

Την επικοινωνία με τον κόσμο των νέων επιδιώκει η Συντεχνία Αρτοποιών μέσα από τις πρωτότυπες εκδηλώσεις της:

- Οι 3 κόρες του ψωμιού είναι δράσεις για τα παιδιά που θα βρεθούν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (παραμύθια, κατασκευές, θεατρικά παιχνίδια κλπ) το Σάββατο 28/9 (11:00-13:00 & 17:00-19:00) και την Κυριακή 29/9 (11:00-13:00 & 18:00-20:00)

- Μαθητικός Αρτοδιαγωνισμός με βραβείο 2 tablets στις δύο καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών Δημοτικού Σχολείου και  2 tablets στις δύο καλύτερες προτάσεις για το φούρνο της γειτονιάς των μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου (σχετικές λεπτομέρειες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ αλλά και.. τα παλιά που θα διανέμεται δωρεάν)

- Ομαδικές επισκέψεις σχολείων, ενημέρωση για τη διατροφική αξία του ψωμιού από διατροφολόγο αλλά και αθλητές τοπικών σωματείων (Παναιγιάλειος, Κεραυνός, Πήγασος) το πρωί της Δευτέρας 30/9, μουσική σκηνή νέων το βραδάκι της ίδιας ημέρας και βράβευση των νικητών του Μαθητικού Αρτοδιαγωνισμού.

***

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου και οι μικροί μαθητές του ήσαν οι πρώτοι χαρούμενοι επισκέπτες του ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΩΜΙΟΥ που λειτουργεί το πλαίσιο της ΓΙΟΡΤΗΣ ΨΩΜΙΟΥ και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τη Δευτέρα 23/9 ως  τη Δευτέρα 30/9  και ώρες 10:00-13:00 & 18:00-20:00  Τα εκθέματα, εργαλεία και τα σχετικά με τον κύκλο του ψωμιού αντικείμενα έχουν παραχωρηθεί ευγενώς από δύο μουσειακούς χώρους της πόλης μας, το Δημοτικό Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου (Δεσποτοπούλων 2) και το Μουσείο Κέντρο Αχαϊκής Γης (Λόγγος) καθώς και από το Ιστορικό Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ (Μεσολόγγι), τους  Μύλους Κεπενού και τους Μύλους Παπαφίλη.

 

 

Μέγας Χορηγός: ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ

Χορηγοί: ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ,  Clivanexport ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΕ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Υποστηρικτές: ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ, ΜΠΕΞΗΣ, ΔΕΔΕΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, www.aigialeiapress.com,  ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ της Αχαΐας, imerisios.com, www.paizotopos.gr, ΠΡΩΤΗ, ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, ΤΑ ΝΕΑ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ,  www.aigialeianews.gr, ΤΟ ΒΗΜΑ της Αχαΐας, ΤΥΠΟΣ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ,  www.aigialeia24.gr, www.filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις