Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αίγιο: Το μπαλκόνι της ντροπής!

Αίγιο: Το μπαλκόνι της ντροπής!

Το νούμερο ένα σημείο συνάντηση της πόλης του Αιγίου αποτελεί πλέον μια μικρή χωματερή

Ένα από το ομορφότερα σημεία του Αιγίου, ένα πολυσύχναστο μέρος που προσελκύει καθημερινά από το πρωί έως και πολύ αργά το βράδυ εκατοντάδες άτομα διαφόρων ηλικιών. Ο λόγος για το «μπαλκόνι του Κορινθιακού», όπως δικαίως πολλοί το αποκαλούν, που βρίσκεται μπροστά από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Τον τελευταίο καιρό μπορεί κάποιος εύκολα να το μετονομάσει σε «μπαλκόνι της ντροπής».

Αμέτρητα σκουπίδια που έχουν αρχίσει πλέον να έχουν και δυσάρεστη οσμή, καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί επικίνδυνα, συνυπάρχουν με την ομολογουμένως μοναδική θέα του Κορινθιακού.

Χαρτιά περιτυλίγματος, αποφάγια, πλαστικά κυπελάκια, μπουκάλια, αποτσίγαρα, σακούλες και κάθε λογής συσκευασίες συνυπάρχουν με τα δέντρα αλλά και τις γειτονικές κατοικίες. Μια εικόνα ντροπής στην καρδιά του Αιγίου που σε καμία περίπτωση δεν τιμά ούτε τους κατοίκους αλλά ούτε τη δημοτική Αρχή.
Πολλοί από του θαμώνες του συγκεκριμένου δρόμου με απαράμιλλο θράσος και κανένα ίχνος ντροπής πετούν διαφόρων ειδών σκουπίδια χωρίς να αναλογίζονται όχι μόνο την αντιαισθητική εικόνα αλλά και την εστία μικροβίων και μόλυνσης που οι ίδιοι προκαλούν.
Σε κοντινό σημείο υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων αλλά η ελληνική νοοτροπία κάνει τους περαστικούς να τους αγνοούν και να συνεχίζουν να ρίχνουν το επίπεδο της πόλη μας. Η κατάσταση όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει το σημείο δημιουργώντας αποτροπιασμό και έντονη δυσοσμία.

Ως πότε θα λειτουργούμε ως πρωτόγονοι, πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον, πότε θα μάθομε να εφαρμόζουμε τα αυτονόητα, ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ και όχι όπου βρούμε!

 

Γιάννης Χρυσάνθου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις