Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Νεκρές σκέψεις στην Βουλή!!

Νεκρές σκέψεις στην Βουλή!!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Είναι φρικτά όσα ακούονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών, αφού είναι «νεκρή γλώσσα» θανατωθείσα κατά τον «Μικρασιατικόν συνωστισμό»!!  Έπρεπε να εξαναστεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο άκουσμα αυτής της απαραδέκτου φράσεως και να αποστομώσει τον ένοχο προτροπέα! Αλλά πόσοι ήταν εντός του Κοινοβουλίου εκείνην την ώρα; Και πόσοι αντέδρασαν;

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα δεν είναι νεκρή αλλά άκρως ζωντανή και σφριγηλή και ομιλείται σε ευρεία έκταση σήμερα. Πρόκειται για αναφορά εχθρική στην Ελλάδα και είναι άκρως θλιβερόν ότι ηκούσθη εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θεωρείται ο θεματοφύλακας της Γλώσσης μας, αν  και τώρα με τα «εισαγόμενα» Νομοσχέδια γίνονται παρεκτροπές.

Η Αρχαία Ελληνική έπρεπε να διδάσκεται από τις τελευταίες Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Τώρα την διδάσκονται οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές! Οι άλλοι Έλληνες δεν πρέπει να γνωρίζουν τι σημαίνουν οι λέξεις που έλεγαν αναλλοιώτως οι Αρχαίοι ‘Ελληνες όπως π.χ. αδελφός, υπόνομος, φορτηγίς, μητάτο, προσήλωση και χιλιάδες άλλες; Στην Αγγλία και μάλιστα από το Δημοτικό Σχολείο θα διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική κάτι που το έχομε  ξαναθίξει από αυτές τις στήλες, αλλά παντελής περιφρόνηση της Γλώσσης μας!!  που την  λατρεύουν εκατομμύρια επιστήμονες στον κόσμο, την Γλώσσα που  (μόνον αυτήν) οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, που διδάσκεται σε 247 Πανεπιστήμια ανά τον Κόσμο, την Γλώσσα στην οποία γράφονται ειδήσεις στην Ισπανία, γιατί εδώ εμείς την έχομε σε περιφρόνηση!!

Η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και ως σκέψη ήταν βαρύ Εθνικό πλήγμα και θα πρέπει όχι μόνο να αρθεί κάθε τέτοια παράλογη σκέψη, αλλ’ απεναντίας να επεκταθεί η διδασκαλία της από το Δημοτικό. Επίσης να επιβληθεί φορολογία σε όλα τα Κράτη που χρησιμοποιούν την Ελληνική Γλώσσα! όπως προτείνομε στο βιβλίο μας «Η Ελληνική Οικονομία». Θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος πόρος εσόδων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και όχι να ταπεινωνόμεθα από τους σκληροτράχειλους δανειστές….. ούτε να επιβαρύνονται οι πάμφτωχοι μισθωτοί  και Συνταξιούχοι.

Καλόν θα ήταν να ακούγαμε την επιβεβλημένη κρατική θέση απέναντι στην Γλώσσα μας και δη αμεσότατα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις