Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ο Άκης έπαιρνε μίζες και τις έκανε σπίτια" - Καταπέλτης η εισαγγελέας κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου

"Ο Άκης έπαιρνε μίζες και τις έκανε...

"Ο Τσοχατζόπουλος βρήκε έτοιμο το περιβάλλον στο υπουργείο" είπε η εισαγγελέας

Καταπέλτης η εισαγγελέας κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πολύκροτη δίκη για το μαύρο χρήμα γύρω απ' τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αναφερόμενη στους εξοπλισμούς η εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος βρήκε έτοιμο το πεδίο δράσης μέσα στο υπουργείο Άμυνας και το εκμεταλλεύτηκε.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας σημείωσε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε από την Ferrostaal και τα χρήματα που έλαβε «μετουσιώθηκαν σε ακίνητα μελών της οικογένειάς του. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισαγγελέας μέσα στο υπουργείο άμυνας καθημερινά βρίσκονταν έμποροι όπλων, μεσάζοντες και μιζαδόροι και ο υπουργός εκμεταλλεύτηκε αυτο το περιβάλλον αλλά και το νόμο για συμβάσεις των αντισταθμιστικών.

Μάλιστα όπως είπε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη ο κ. Τσοχατζόπουλος πείστεψε ότι ως έμπειρος πολιτικός μηχανικός θα μπορούσε να σβήσει τα ίχνη των χρημάτων από τις μίζες μέσω αγοράς ακινήτων.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του τέος υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, που εκδίδεται στην Ελλάδα για εμπλοκή του στους TOR-Μ1.

Μάλιστα η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις μαρτυρίες πως ο Μιχαηλίδης έφερνε χρήματα από τις μίζες σε βαλίτσες στον Άκη Τσοχατζόπουλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όπως κατέθεσε ο Ν. Ζήγρας το 98΄μας τον συνάντησε στο Χίλτον, συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του υπουργού και παρέλαβε από τον εκείνον βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις