Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγρίνιο: Έπεσαν οι υπογραφές για το αδρευτικό έργο στη Σκούτερα

Αγρίνιο: Έπεσαν οι υπογραφές για το αδρε...

Έχει προϋπολογισμό 615.000 ευρώ

Υπεγράφη σήμερα (Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου) μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 615.000,00 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της Τοπικής Κοινότητας Σκουτεράς του Δήμου Αγρινίου.

Ειδικότερα, θα γίνει αντικατάσταση του δικτύου ανοικτών διωρύγων (χωμάτινες) που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, με δίκτυο κλειστών υπόγειων σωληνωτών αγωγών υπό πίεση.

Η συνολική υπό μελέτη αρδευόμενη έκταση είναι 2.000,00 στρέμματα, με καθαρή αρδευόμενη έκταση 1.600,00 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για το αρδευτικό έργο στη Σκουτερά. Το έργο αυτό βασίστηκε σε μελέτη που είχε εκπονηθεί από τον πρώην Δήμο Παναιτωλικού και η  δημοτική αρχή υπέβαλε πρόταση και πέτυχε να το εντάξει στο πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 615.000,00 €υρώ, θα αρδεύσει μια περιοχή περίπου 2.000,00 στρεμμάτων και σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες.

Πρόκειται για ένα παραγωγικό έργο που θα δώσει δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Σκουτεράς, καθώς θα αρδεύσει μια πολύ μεγάλη έκταση.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Δήμο μας, σκοπεύουμε να προτείνουμε αντίστοιχα εγγειοβελτιωτικά έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014-2020, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων δεν υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα που είναι βασικός πυλώνας για την έξοδο του τόπου μας από την κρίση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις