Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσούκαλης: Ερευνώνται σε βάθος εταιρείες που τσέπωσαν παράνομα ευρωπαϊκά κονδύλια

Τσούκαλης: Ερευνώνται σε βάθος εταιρείες...

Τι απάντησε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών

Το ΣΔΟΕ και η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) ελέγχουν εταιρείες που ενδέχεται να επιχορηγήθηκαν παρανόμως από ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειριζόταν το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ επιβλήθηκε κατ' αποκοπή δημοσιονομική διόρθωση ύψους 5% στις δαπάνες που διαχειρίζεται η ελεγχόμενη Διεύθυνση.

Τα παραπάνω προκύπτουν από γραπτή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε ερώτηση των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, Δ. Αναγνωστάκη, Ασ. Ξηροτύρη, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρα.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν τέσσερις περιπτώσεις, στις οποίες υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΔΙΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται να εμπλέκονται σε περιστατικά δωροδοκίας και εκβίασης επενδυτών.

Για την περίπτωση αυτή ο Γ. Στουρνάρας αναφέρει ότι «η ΕΕ ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ και Αρχή Πιστοποίησης) την ανάληψη κοινής δράσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 δεν έχουν επιβαρυνθεί με περιπτώσεις δωροδοκίας, εκβίασης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής απάτης ή διαφθοράς».

Από τον Δεκέμβριο του 2012 έχει αποσταλεί στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο απολογισμός του Κοινού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την υλοποίηση των κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων, προσθέτει ο Υπουργός.

Μετά από προβλήματα που διαπιστώθηκαν, υπογραμμίζει ο Γ. Στουνράρας, επιβλήθηκε κατ' αποκοπή δημοσιονομική διόρθωση ύψους 5% στις δαπάνες που διαχειρίζεται η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Επίσης διορθώθηκαν οι ελλείψεις στο θεσμικό πλαίσιο με τον νόμο 3908/2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις