Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρυσοχοΐδης: Επιτάχυνση αποζημίωσης των πληγέντων από τους σεισμούς

Χρυσοχοΐδης: Επιτάχυνση αποζημίωσης των ...

Σύσκεψη στο δημαρχείο Καμένων Βούρλων

Επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας, στη Φθιώτιδα, προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο δημαρχείο των Καμένων Βούρλων.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύντομα θα υπογράφει κοινή υπουργική απόφαση για το θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Νικήτας Παπαδόπουλος, ο οποίος καθησύχασε τους κάτοικους, τονίζοντας ότι η σεισμική ακολουθία παρακολουθείται και μέχρι στιγμής δεν προκαλεί ανησυχία.

Περίπου 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημίες στους δήμους Μώλου - Αγιου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Ειδικά στο δημοτικό διαμέρισμα Ρεγγίνη, το 50% των σπιτιών εχει κριθεί μη κατοικήσιμο .

Οι έλεγχοι των κλιμακίων μηχανικών συνεχίζονται.

Αφορμή για την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη απετέλεσε η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την Τετάρτη στην περιοχή της Λοκρίδας, λόγω του ρήγματος της Αμφίκλειας.

Η ισχυρότερη δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Έκτοτε έχουν σημειωθεί εκατοντάδες άλλα πλήγματα του Εγκέλαδου, μεταξύ των οποίον δύο δονήσεις 4,9 και 4,6 Ρίχτερ το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις