Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η «Εργάνη», το όπλο του υπουργείου Εργασίας κατά της αδήλωτης εργασίας

Η «Εργάνη», το όπλο του υπουργείου Εργασ...

Βρούτσης: «Μόλις πήγε για έλεγχο σε νησί το ΙΚΑ θυμήθηκαν να δηλώσουν δεκάδες νέες προσλήψεις»

Θετικό για πέμπτο συνεχή μήνα ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, ενώ και το μήνα Ιούλιο ήταν θετικό, καθώς δημιουργήθηκαν 1.077 νέες θέσεις εργασίας , σύμφωνα με τις μετρήσεις των ροών απασχόλησης του συστήματος «Εργάνη».

Δέκα φορές καλύτερο πάντως ήταν το περυσινό ισοζύγιο το οποίο εμφάνιζε το μήνα Ιούλιο 14.131 νέες θέσεις εργασίας . Ωστόσο όπως υπενθυμίζουν στελέχη του Υπουργείο Εργασίας πέρυσι οι προσλήψεις στον τουριστικό τομέα είχαν ξεκινήσει πολύ αργότερα, αμέσως μετά την λήξη των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων.

Σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι « Το θετικό ισοζύγιο για πέντε συνεχόμενους μήνες έχει ως αποτέλεσμα το 7μηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2013 να είναι πλεονασματικό κατά 91.611 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή το υψηλότερο επτάμηνο έτους από το 2008».

«Πρόκειται για εμφανή σημάδια εξασθένισης της ανοδικής τάσης της ανεργίας και διαφαινόμενης σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς συνεχίζουμε τις εντατικές προσπάθειες μας για τη στήριξη της απασχόλησης και την ανάσχεση της ανεργίας» τόνισε ο υπουργός εργασίας και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι οι λειτουργικές και επιχειρησιακές δυνατότητες της «Εργάνης» φάνηκαν μόλις πριν λίγες μέρες, όταν μέσω του συστήματος αποκαλύφθηκε εκτεταμένη αδήλωτη απασχόληση σε νησί του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν υπερδεκαπλάσιες νέες προσλήψεις – σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών – την ημέρα που επισκέφθηκε το νησί κλιμάκιο ελέγχου της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ.

Είναι προφανές ότι η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελεί για το υπουργείο μας κορυφαία προτεραιότητα. Και σε αυτό το πλαίσιο, η ''Εργάνη'' αποτελεί πολύτιμο στρατηγικό εργαλείο» κατέληξε ο κύριος Βρούτσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις