Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φούρας: "Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος για το Δήμο Πατρέων" - Ακούστε τη δήλωση

Φούρας: "Γιατί  δεν θα είμαι υποψήφ...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Εγκαταλείπει λόγω του "Αντιφουρικού μετώπου"

Την πρόθεσή του να μην διεκδικήσει εκ νέου την δημαρχεία της Πάτρας ανακοίνωσε επισήμως αργά σήμερα το μεσημέρι σε σχετική συνέντευξη Τύπου προς τους πατρινούς δημοσιογράφους, ο νυν δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας. Ο κ. Φούρας απέσυρε το ενδιαφέρον του για τις εκλογές του Νοεμβρίου δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορεί να μετατραπούν οι εκλογές σε ένα περίεργο δημοψήφισμα ανάμεσα στους υποστηρικτές μου και το λεγόμενο αντιφουρικό μέτωπο".

Η δήλωσή του επιβεβαιώνει πλήρως το thebest.gr που πρώτο από το πρωί δημοσιοποίησε την ξαφνική εξέλιξη στα δημοτικά πράγματα. Ο Ανδρέας Φούρας ενημέρωσε ότι έστειλε ήδη από χθες το βράδυ σχετική επιστολή ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η αίθουσα του Δημαρχείου ήταν κατάμεστη όχι μόνο από δημοσιογράφους αλλά και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Ανδρέα Φούρα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

H επιστολή του Ανδρέα Φούρα προς τον Πρωθυπουργό έχει ως εξής:

"Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την μακροχρόνια στήριξή σου.

Επίσης για την πρόσφατη ενθάρρυνση και προτροπή να συνεχίσω για μια ακόμη τετραετία στο Δήμο της Πάτρας.

Οι Δημοτικές εκλογές του 2010 θα βρουν την Πάτρα σε διαφορετική κατάσταση και διαφοροποιημένο ρόλο από το 2006. Καταγράφονται στο ενεργητικό μας θετικές δράσεις σε όλους τους τομείς ενώ παράλληλα ο Καλλικράτης γεννάει νέες μεγάλες προοπτικές. Η Πάτρα τρίτος σε μέγεθος Δήμος της χώρας και ταυτόχρονα Πρωτεύουσα της Περιφερειακής Διοίκησης τριών περιφερειών Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων χρειάζεται σταθερά το ενδιαφέρον σου και την απόλυτη στήριξή σου.

Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

Πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2006 είχα δηλώσει ότι θα παραμείνω Δήμαρχος Πατρέων για μια τετραετία. Αυτή η δήλωση παρά της αντίθετες εισηγήσεις, τις αμφιβολίες και τις κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις, με δεσμεύει.

Υπάρχουν στην Πάτρα ζωντανές δυνάμεις και ικανά στελέχη που μπορούν να παραλάβουν  την Δημοτική σκυτάλη για να εργαστούν με συνέπεια υπηρετώντας τις κοινές αρχές, αξίες και οράματα της παράταξής μας.

Ευχαριστώ για όλα.

Ανδρέας Αθ. Φούρας"


Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΦΟΥΡΑ

"Mετά από μακρά και βασανιστική περίοδο αναζήτησης και προβληματισμού κατέληξα στην απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Για την απόφασή μου αυτή ήδη ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Οφείλω, όμως, να απευθυνθώ ανοιχτά και δημόσια στην τοπική κοινωνία και να μιλήσω για τους λόγους αυτής μου της απόφασης.

Η γενικότερη πολιτική συγκυρία παίρνει ολοένα και πιο αρνητικά χαρακτηριστικά.

Σε σημείο, μάλιστα, που να τίθενται σε αμφισβήτηση βασικές αρχές και αξίες τις οποίες ως πολιτικός υπηρέτησα σε όλη μου τη ζωή.

Επί πλέον οι εξελίξεις αυτές περιέχουν αγώνες για επιστροφή σε βασικές αξίες μας.

Διεκδίκησα το αξίωμα του Δημάρχου σε μια φάση της ζωής μου, αφού προηγουμένως είχα διανύσει μακρά πολιτική διαδρομή, πλούσια σε επιτεύγματα και αξιώματα, χάρη στην εμπιστοσύνη και στην υποστήριξη των συμπολιτών μου.

Και είναι φανερό ότι στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν μπήκαν οι βάσεις για την Πάτρα του μέλλοντος.

Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας η πόλη απέκτησε ξανά το δικαίωμα να οραματίζεται το νέο ρόλο της ως το τρίτο αστικό κέντρο της χώρας.

Διεκδικήσεις δεκαετιών, όπως η απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου, αιτήματα της πόλης, όπως ο τερματισμός του σκανδάλου με το κλειστό Παμπελοποννησιακό Στάδιο, μια σειρά από μεγάλες παρεμβάσεις στον κοινωνικό, στον πολιτιστικό τομέα, στον τομέα των έργων και των αναπλάσεων, στην εικόνα της πόλης, η μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης και ενίσχυσης των Υπηρεσιών Καθαριότητας και μαζί η πλήρης ωρίμανση για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα, η αναμόρφωση της Πλαζ, η θεαματική βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο, αποτελούν μια γόνιμη παρακαταθήκη για το μέλλον και τη στέρεη βάση για την Πάτρα του αύριο.

Το μόνο που θέλησα ως Δήμαρχος ήταν να υπηρετήσω την πόλη και αυτό προσπάθησα να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πλούσιος.

Η Πάτρα έκανε βήματα μπροστά και αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος.

Ωστόσο ορισμένες αρνητικές τοπικές νοοτροπίες, κάποιες μίζερες καταστάσεις αλλά και πυκνά φίλια πυρά, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω.

Αλλά, έπ’ αυτών θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε αναλυτικά στο επόμενο διάστημα.

Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι ένα περίεργο δημοψήφισμα ανάμεσα στους υποστηρικτές μου και στο λεγόμενο «αντιφουρικό μέτωπο».

Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά την πόλη και το Δήμο.

Δεν θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου διατηρώντας παράλληλα την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι εκείνοι που θα αναλάβουν τη διοίκηση της πόλης από την1-1-2011 θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υλοποίηση των οραμάτων της Πάτρας.

Έως τότε η δημοτική μας αρχή,πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες της Πάτρας, θα εξακολουθήσει να μάχεται με τα προβλήματα της πόλης και να προωθεί τις διεκδικήσεις της".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις