Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έσβησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Ειλίν Μπρέναν που είχε παίξει στο "Κεντρί" και στο "Ένα τρελό Ζιζάνιο"

Έσβησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Ειλίν Μπρέ...

Σε ηλικία 80 ετών

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Eileen Brennan (Ειλίν Μπρέναν) έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουλίου 2013 σε ηλικία 80 ετών (στις 3 Σεπτεμβρίου θα έκλεινε τα 81).

Η Καλιφορνέζα καλλιτέχνιδα υπήρξε ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ο πιο αξιοσημείωτος ρόλος της ήταν αυτός της Doreen Lewis στην στρατιωτική κωμωδία «Private Benjamin – Ένα τρελό ζιζάνιο», το 1980 όπου συμπρωταγωνίστησε πλάι στην Γκόλντι Χον.

Για το ρόλο της αυτό η εκλιπούσα ηθοποιός είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου. Επανέλαβε στη συνέχεια τον χαρακτηριστικό αυτό ρόλο σε νέα διασκευή στην τηλεόραση κατακτώντας τόσο τη Χρυσή Σφαίρα όσο και το βραβείο Έμμυ. Είχε επίσης λάβει υποψηφιότητες για Έμμυ για τους ρόλους της σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως Newhart, Thirtysomething, Taxi και Will & Grace.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα, ο ρόλος της λοχαγού Ντορίν Λούις που η Μπρέναν υποδύθηκε στο «Τρελό ζιζάνιο» (όπου έκανε τα απίστευτα καψόνια στην πρωταγωνίστρια Γκόλντι Χον) παρέμεινε ως το τέλος της ζωής της ο πιο γνωστός και επιτυχμένος ρόλος της.

Η καριέρα της Ειλίν Μπρέναν πήρε μια δυσάρεστη τροπή το 1982 εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος από το οποίο γλύτωσε με πολύ σοβαρά τραύματα. Επανήλθε μετά από δυο περίπου χρόνια παίζοντας στην σειρά «Off the track».

Γέννημα θρέμμα του Λος Αντζελες η Μπρέναν ήταν κόρη της ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου Ρετζίνα Μάναχαν και του γιατρού Τζον Τζέραλντ Μπρέναν. Αφού σπούδασε στο πανεπιστήμιο Τζορτζταουν και στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών μπήκε στον χώρο του θεάτρου το 1959 παίζοντας στο έργο «Little Mary Sunshine».

Επίσης από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της Ειλίν Μπρέναν στο σινεμά ήταν και αυτός της Μαντάμ Μπίλι που διεύθυνε τον οίκο ανοχής στο «Κεντρί – The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ όπου έπαιξε με τους θρύλους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Πολ Νιούμαν και της σερβιτόρας στην «Τελευταία παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς.

 

 

Η εκλιπούσα ηθοποιός σε σκηνή της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας "Το Κεντρί".

Η εκλιπούσα ηθοποιός σε σκηνή της μεγάλη...

Η εκλιπούσα ηθοποιός σε σκηνή της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας "Το Κεντρί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις