Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέταξαν μπανάνες στην πρώτη μαύρη υπουργό της Ιταλίας

Πέταξαν μπανάνες στην πρώτη μαύρη υπουργ...

Άλλη μια ρατσιστική επίθεση σε βάρος της

Στόχος άλλης μια ρατσιστικής επίθεσης έπεσε η Σεσίλ Κιέντζ, η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας. Παρευρισκόμενος σε ομιλία της κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης της πέταξε μπανάνες.

Αν και οι μπανάνες που πέταξε ο παριστάμενος στην ομιλία της Κιέντζ δεν έφθασαν ως τη σκηνή, η ίδια σχολίασε τη χειρονομία μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αποκαλώντας την «αξιοθρήνητη» και σπατάλη τροφίμων, με δεδομένη και την οικονομική κρίση.

«Το θάρρος και η αισιοδοξία για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να έλθει πάνω από όλα από τα κάτω, για να φτάσει στους θεσμούς», πρόσθεσε η πολιτικός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Λίγο πριν από το επεισόδιο αυτό, την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα (σ.σ. Νέα Δύναμη) τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η κομματική εκδήλωση στην κεντρική Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει», έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Φόρτσα Νουόβα αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις