Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ψάχνουν τους ΕΣΚΟΜΠΑΡ με τις... μπανάνες - Τα απίστευτα κόλπα των διακινητών ναρκωτικών που επιχειρούν να περάσουν ...ουσίες στη χώρα- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ψάχνουν τους ΕΣΚΟΜΠΑΡ με τις... μ...

Δεν φαντάζεστε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν

Η τεράστια ποσότητας κοκαΐνης (υπερβαίνει τον μισό τόνο) που βρέθηκε κρυμμένη σε κιβώτια με μπανάνες, μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό και στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ ενήμερη είναι και η Ιντερπόλ για την πορεία των ερευνών.

Τα 513 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε δύο αποθήκες με μπανάνες στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και στη Ρόδο εκτιμάται πως δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά, χωρίς να αποκλείεται εμπλοκή Ελλήνων στην υπόθεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως το φορτίο το «παρήγγειλε» από την Κολομβία, κύκλωμα που θα «πλημμύριζε» Ευρώπη και Ασία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση των εταιρειών σε Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής και Ρόδο και πλέον αναζητούν τον «Εσκομπάρ» που του ανήκουν τα κιβώτια.

Σε έρευνα που έγινε χθες στις αποθήκες εταιρείας στου Ρέντη βρέθηκε κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 250 κιλών περίπου, ενώ στη Ρόδο είχαν ταξιδέψει άλλα 250 κιλά. Οι μπανάνες που έκρυβαν... κοκαΐνη ταξίδεψαν με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα, σταμάτησαν σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισαβόνας, για λογαριασμό εταιρείας που εδρεύει στο Μιλάνο.

Τα κιβώτια έφτασαν στις 15 Ιουλίου στην Ελλάδα στο λιμάνι της Πάτρας και έπειτα φορτώθηκαν σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών. Στις 18 του ίδιου μήνα η μεταφορική ξεκίνησε τη διανομή των μπανανών με την κοκαΐνη και έτσι έκπληκτοι έμποροι οπωροκηπευτικών, βρέθηκαν με 250 κιλά ναρκωτικών.

Το φορτίο ναρκωτικών που κρύφτηκε σε κιβώτια με μπανάνες, δεν είναι το πρώτο που πέφτει στα χέρια της Αστυνομίας, ούτε όμως και το μοναδικό, όπου οι δράστες... εξασκούν τη φαντασία τους.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr σε νταλίκες, ψυγεία, ακόμη και σε... φορτιστές κινητού τηλεφώνου επιχειρούν να κρύψουν τα ναρκωτικά οι λαθρέμποροι.

Tα καμουφλάζ που λανσάρουν τα κυκλώματα

Σε... ψυγείο που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιταλία είχαν κρύψει οι έμποροι 68 κιλά κάνναβης. Η Δίωξη του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία του Λιμενικού, εντόπισε στο Λαύριο ακόμη ένα ψυγείο, με 56 κιλά και 155 γρ. κάνναβης που επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κύπρο (φωτογραφία αριστερά). Οπως προέκυψε, οι δράστες ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Η κρυψώνα στο ψυγείο ήταν για λίγο καιρό η... αγαπημένη των λαθροδιακινητών, που εκμεταλλεύονταν το μεταλλικό περίβλημα για να κρύψουν τα ναρκωτικά. Πάντως, όσο πιο μικρή είναι η συσκευασία τόσο πιο... «ακριβά» ναρκωτικά κρύβονται μέσα. Ακόμη και σε κορδέλες και περιτυλίγματα έχουν εντοπιστεί ουσίες που έχουν κρύψει οι επίδοξοι λαθρέμποροι.

Τελικά, εντοπίζονται χάρη στα ειδικά μηχανήματα, στα εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά και στις διασταυρωμένες πληροφορίες που διαθέτουν οι ειδικοί του ΣΔΟΕ και των διωκτικών Αρχών.

Οι ειδικοί της Δίωξης «περίμεναν» να εμφανιστεί ο παραλήπτης στην εταιρεία κούριερ. Μία γυναίκα 24 ετών από τη Σομαλία μπήκε στο μαγαζί και ζήτησε το πακέτο. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν οι ειδικοί που συνέλαβαν τη γυναίκα επ' αυτοφώρω. Το ταχυδρομικό δέμα περιείχε τελικά 1.032 γραμμάρια ηρωίνης. Το δέμα είχε σταλεί από την Ινδία και η ηρωίνη ήταν κρυμμένη στο εσωτερικό μέρος κυλίνδρων με περιτυλιγμένες διακοσμητικές κορδέλες.

Εικόνες της Παναγίας με όπιο!

Δύο δέματα έφτασαν από την Τουρκία πριν από λίγες μέρες. Κι ενώ φαινόταν να έχουν εικόνες της Παναγίας και διακοσμητικές θήκες μπιζού, τελικά έκρυβαν μεγάλη ποσότητα οπίου και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ICE). Το πρώτο εντοπίστηκε στο τελωνείο του αεροδρομίου και έκρυβε 3 κιλά οπίου. Στη συνέχεια εντοπίστηκε και δεύτερο δέμα με τα ίδια στοιχεία αποστολέα, το οποίο περιείχε 2.211 γρ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ηρωίνη σε φορτιστή κινητού

Ακόμη και μέσα σε φορτιστή κινητού επιχείρησαν να κρύψουν ναρκωτικά οι έμποροι. Η ηρωίνη ήταν τοποθετημένη μέσα σε... πολύχρωμα μπαλόνια που έμπαιναν στους «κούφιους» ενισχυτές-μαϊμού. Οι Αρχές θα μπορούσαν να τους συλλάβουν για διακίνηση και εμπορία προϊόντων-μαϊμού, αλλά τελικά η Δίωξη του ΣΔΟΕ «μυρίστηκε» λαβράκι...

 

Λευκή σκόνη σε φόδρες

Ηρωίνη σε 75 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε φόδρες γυναικείων ενδυμάτων, εντόπισε η εκπαιδευμένη ομάδα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Στην πραγματικότητα, η ηρωίνη είχε αντικαταστήσει το... λάστιχο σε όλες τις ραφές! Με προέλευση από την Ινδία, η λευκή σκόνη θα κατέκλυζε τα στέκια των ναρκομανών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις