Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Θωμάς: Που βρήκαν «κοπανατζήδες» στο Υπουργείο Πολιτισμού οι Επιθεωρητές;

Γιώργος Θωμάς: Που βρήκαν «κοπανατζήδες»...

Ο πρώην υφυπουργός και επί σειρά ετών Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, αποκαλύπτει ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Θωμάς. Αφορμή της παρέμβασής του, που έγινε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ήταν η «αποκάλυψη» της έκθεσης των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τους «κοπανατζήδες» στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Αναφέρει ο κ. Θωμάς:

«Διάβασα κάπου ότι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης σε έκθεση τους χαρακτηρίζουν « κοπανατζήδες» τους υπαλλήλους της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ως πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού ( εποχή Μελίνας Μερκούρη), αλλά και ως άνθρωπος που έζησε για 12 περίπου χρόνια δίπλα σ΄ αυτούς τους υπαλλήλους – επιστήμονες (αυτό μη το ξεχνάμε), θεωρώ υποχρέωση μου να πω σ΄ αυτούς τους «περιφερόμενους» επιθεωρητές που έγραψαν αυτή την έκθεση τα παρακάτω:

Αν θέλουν να κρίνουν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων της αρχαιολογικής υπηρεσίας ας ερευνήσουν για πόσους μήνες ή και χρόνια οι υπάλληλοι - επιστήμονες αυτοί πληρώνουν από την πενιχρό και κουτσουρεμένο μισθό τους τα εκτός έδρας καθόσον το έργο τους κατά τα 2/3 είναι έργο υπαίθρου.

Αυτά τα εκτός έδρας είναι ίσως τα μόνα στο δημόσιο τομέα που όχι μόνο δεν είναι εικονικά αλλά έχουν και άμεση σχέση με την διεκπεραίωση έργων (ιδιωτικών ή δημόσιων) και άρα με την αναθέρμανση της οικονομίας.

Ας ρωτήσουν οι κ. επιθεωρητές να μάθουν πόσα αυτοκίνητα ΙΧ καταστρέφει κάθε αρχαιολόγος, μηχανικός, συντηρητής κ.λ.π. για τις υπηρεσιακές αυτοψίες σε κάμπους και βουνά.

Ας επισκεφθούν οι κ. επιθεωρητές το κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟ κάποια Τρίτη (μέρα συνεδρίασης του ΚΑΣ) μεσάνυχτα ή και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, και τα πρόσωπα που θα δουν εκεί τους διαβεβαιώνω , δεν είναι φαντάσματα της νύκτας, αλλά υπάλληλοι της Α.Υ. οι οποίοι ξενυχτούν , ασκώντας επιστημονικό έργο, χωρίς ποτέ να πάρουν ή και να διανοηθούν να ζητήσουν, υπερωρίες ή νυχτερινά !!.

Το ίδιο ισχύει και για τα γραφεία και τις βιβλιοθήκες των Εφορειών ανά την Ελλάδα ώρες απογευματινές ή και νυκτερινές.

Ας ερευνήσουν οι κ. επιθεωρητές πόσες ώρες εκτός ωραρίου αλλά και νύχτες οι υπάλληλοι - επιστήμονες αυτοί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται και να συγγράφουν τις επιστημονικές τους δημοσιεύσεις για τις οποίες είναι υποχρεωμένοι από τον αρχαιολογικό νόμο αλλά και από επιστημονικό καθήκον.

Τέλος από την εμπειρία μου στον χώρο αυτό έχω να πω ότι οι κάρτες σήμανσης ωραρίου δεν απεικονίζουν ούτε τον όγκο ούτε την ποιότητα δουλειάς.

Οι κάρτες είναι για να δίνουν άλλοθι στους ανίκανους και τους τεμπέληδες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις