Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Κλειστός έως και την Τετάρτη ο Δήμος Ερυμάνθου

Αχαΐα: Κλειστός έως και την Τετάρτη ο Δή...

Ο δήμαρχος Θ. Καρπής καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές της ενέργειες

Κλειστός θα παραμείνει έως και την Τετάρτη ο Δήμος Ερυμάνθου όπως και οι άλλοι Δήμοι της Χώρας, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την αναστολή της λειτουργίας των Δήμων. Με αφορμή την παραπάνω απόφαση ο Δήμαρχος Ερυμάνθου και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας Θάνος Καρπής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με την απόφαση του κλεισίματος των Δήμων, εκφράζουμε στην πράξη την έντονη διαφωνία μας στη γενικότερη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία έχει εξαθλιώσει τους πολίτες και κυρίως τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Διατυπώνουμε την αντίθεσή μας στην πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική. Μετά την οικονομική αφαίμαξη των Δήμων που τους οδήγησε σε παντελή αδυναμία ανταπόκρισης σε στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών, έρχονται η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων, με οριζόντιο και τυφλό τρόπο, δίχως καμία αξιολόγηση, για να διαλύσουν ότι έχει απομείνει.

Καλούμε την Κυβέρνηση και συνολικά την Κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής να αποσύρουν τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, σε αντικειμενική και σοβαρή αξιολόγηση των υπηρεσιών και των αναγκών των Δήμων στα πλαίσια ενός αξιόπιστου σχεδίου αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης.

Την καλούμε να αποσύρει επίσης τις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις που θέτουν την Αυτοδιοίκηση υπό επιτροπεία και οδηγούν στην κατάργηση των Δήμων, σε αντίθεση με ότι το Σύνταγμα προστάζει.

Τέλος την καλούμε να σταματήσει τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των Δήμων, οι οποίοι αποτελούν το τελευταίο «αποκούμπι» των πολιτών σ’ ένα Κράτος που καταρρέει και βρίσκεται υπό διάλυση.

Σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να εφαρμόσουν τα αντισυνταγματικά σχέδιά τους, δεν έχουν παρά να καταργήσουν τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών και να διορίσουν στους Δήμους εντεταλμένους διευθυντές. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να βρουν «πρόθυμους» αιρετούς για να υλοποιήσουν αυτοί την αντιδημοκρατική και αντικοινωνική τους πολιτική.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις