Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή ο σπουδαίος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο

Στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή ο σπ...

Σε νοσοκομείο της Μαδρίτης αναρρώνει ο πολυβραβευμένος λυρικός ερμηνευτής Πλάθιντο Ντομίνγκο

Άσχημα είναι τα νέα για τον γνωστό και παγκοσμίως καταξιωμένο τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο που έχει εμφανιστεί με επιτυχία πολλές φορές στην Ελλάδα όπως στο Ηρώδειο, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά συναυλιών του μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου να αναρρώσει έπειτα από πνευμονική εμβολή που υπέστη.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του, Νάνσι Σέλτζερ, η εμβολή που παρουσίασε ο Ντομίνγκο ήταν αποτέλεσμα φλεβικής θρόμβωσης και οι γιατροί τού συνέστησαν ξεκούραση για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η επιστροφή του στη σκηνή θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα αναρρώσει και θα ανακτήσει τη χαρακτηριστική του δύναμη», πρόσθεσε η ατζέντης.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», ο διάσημος τενόρος ακύρωσε πέντε εμφανίσεις στο «Il Postino» του Ντανιέλ Κατάν, που αναμενόταν να ξεκινήσουν σήμερα 10 Ιουλίου στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης. Παράλληλα, ακυρώθηκε άλλη μία εμφάνισή του στην Πλάθα Μαγιόρ της ισπανικής πρωτεύουσας στις 21 Ιουλίου.

«Το Βασιλικό Θέατρο εκφράζει αμέριστο σεβασμό για την ασθένεια του μεγάλου τενόρου και του στέλνει τις θερμότερες ευχές για ταχεία ανάρρωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του ισπανικού θεάτρου.

Δεν είναι η 1η φορά που ο 72χρονος Πλάθιντο Ντομίνγκο (έχει γεννηθεί στις 21 Ιανουαρίου 1941) αναγκάζεται να νοσηλευθεί για σοβαρή ασθένεια. Το 2010, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα από το έντερό του, όταν αρρώστησε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ιαπωνία και επέστρεψε στη σκηνή πέντε εβδομάδες αργότερα.

Ο Ντομίνγκο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης για τις παραστάσεις των «Τριών Τενόρων», μαζί με τον Χοσέ Καρέρας και τον εκλιπόντα Λουτσιάνο Παβαρότι.

Έχει παίξει 134 ρόλους επί σκηνής, τους περισσότερους από κάθε τενόρο στην ιστορία. Τον Αύγουστο, και εφόσον έχει αναρρώσει πλήρως, αναμένεται να εμφανιστεί στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στην όπερα της Βερόνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις