Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από το πεζοδρόμιο οι μικρού όγκου πορείες;

Πάτρα: Από το πεζοδρόμιο οι μικρού όγκου πορείες;

Το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως

Νόμιμο και συνταγματικό κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το οποίο προβλέπει ότι σε πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η πλήρης κατάληψη του οδοστρώματος ούτε η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές συναθροίσεις «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, αρμόδιος να κρίνει το μέγεθος των συναθροίσεων, ώστε να περιοριστούν σε τμήμα του οδοστρώματος, είναι ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος θα πρέπει να εκδώσει απόφαση -προφορική ή γραπτή- την οποία θα γνωστοποιήσει στους διαδηλωτές εντός 24ώρου. Κριτήρια για την έκδοση της απόφασης αποτελούν ο αριθμός αυτών που συμμετέχουν στη συνάθροιση, η σημασία της οδού για την κυκλοφορία των δημόσιων συγκοινωνιών, η τουριστική κίνηση της περιοχής, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς κ.ά.

Σημειωτέον ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα, από συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού και επετειακού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις