Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κρύα Ιτεών στην Πάτρα, θρησκευτική ιερά πανήγυρη για τον Όσιο Παίσιο τον Μπασιά από την Κεφαλονιά

Στην Κρύα Ιτεών στην Πάτρα, θρησκευτική ...

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας ενώ θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου, τιμάται η ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου (Παναγή) του Μπασιά του εν Κεφαλληνία και στην Πάτρα πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στην Κρύα Ιτεών. Ως γνωστόν, στο Ναό φυλάσσεται τεμάχιο του χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου, καθώς και Εικόνα τέμπλου και ιερό Προσκυνητάριο Αυτού.

Η θρησκευτική πανήγυρη ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 όπου στις 7 το απόγευμα τελέστηκε στο ναό Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος που παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Για τις 7 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις και Λιτάνευση της Εικόνος του Οσίου Παϊσίου μετά του τεμαχίου του Ιερού αυτού Λειψάνου. Τον Θείον λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Θα επακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στο οποίο θα συμμετάσχουν, παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της Ενορίας μας, η Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών και τα χορευτικά τμήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας «Νεάπολις» και «Κρύα Ιτεών».

Ο Όσιος Παίσιος, ο Μπασιάς, ο εν Κεφαλληνία, είχε γεννηθεί στο Ληξούρι το 1801.

Διακρίθηκε για τον ενάρετο βίο του. Κοιμήθηκε ειρηνικά το 1888 και θαυματούργησε. Η Αγιοκατάταξη του πραγματοποιήθηκε το 1986.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις