Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Φύλλα επιστράτευσης σε 1.900 καθηγητές - Νέο κρίσιμο ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης – Δείτε φωτό και βίντεο από την κινητοποίηση

Αχαϊα: Φύλλα επιστράτευσης σε 1.900 καθη...

Αποφασισμένοι οι καθηγητές

21.48: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα, η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τους επιστρατεύσει. Στις τάξεις των καθηγητών επικρατεί αναβρασμός και πλέον το κρίσιμο ραντεβού, είναι αύριο Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Εκεί οι καθηγητές θα αποφασίσουν τη στάση τους, για τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου, δεδομένου της επιστράτευσης.

Μιλώντας στο thebest.gr, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αχαΐας Αθ. Σπίνος κάλεσε τους συναδέλφους του σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση «απέναντι στην εκβιαστική λογική και την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης».

Ο κ. Σπίνος πρόσθεσε πως:

«Οφείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην λειτουργεί από non paper και να βάζει μπροστά ως συνηγόρους κάποιους δημοσιογράφους για τη στηρίξουν αλλά πρέπει να βγει η ίδια και να πάψει να κρύβεται για να πει στον ελληνικό λαό γιατί επέλεξε να ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία και να εκβιάσει τον εκπαιδευτικό με τις συγκεκριμένες της αποφάσεις.»

Πρόσθεσε δε, απαντώντας στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού πως:

«Συντεχνία είναι αυτοί που δεν έχουν υποφέρει καθόλου από την κρίση, ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει πολύ καλά. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος θεωρούσε χουντικές τις μεθόδους που ο ίδιος τώρα χρησιμοποιεί»

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης σε 1.900 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, στο Νομό Αχαϊας  μετά την απόφασή τους για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η επίδοση ξεκίνησε σήμερα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε και συνεδριάζει η ΕΛΜΕ για να λάβει  τις τελικές αποφάσεις της.

Στο μεταξύ αυτή την ώρα πραγματοποιείται παμπατραϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι, φορείς,  σωματεία και σύλλογοι.
Οι καθηγητές κάνουν λόγο για αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών με τη μέθοδο της προληπτικής επιστράτευσης.
Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.
Είναι προφανές ότι στόχος της είναι να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

• ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

• ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

• ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις