Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου Τζιοβάνι έρχεται στην Πάτρα την Τετάρτη 24/4 το απόγευμα

Ο 41χρονος Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαί...
Μαρτάτος Tάκης

Για να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του στο βιβλιοπωλείο Discover

Το βιβλίο «Ζιοβάνι, Ο Θρύλος, Η Αυτοβιογραφία μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις mvpublications πρόκειται να παρουσιαστεί στο «Discover» της Πάτρας στην οδό Πατρέως 30, αυτή την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στις 19.00 παρουσία του ίδιου του Ζιοβάνι.

Η αυτοβιογραφία του Ζιοβάνι, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ελλάδας, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία πριν περίπου ένα μήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κωστακιώτης Δημήτριος, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Ιατρού Γεώργιος, δικηγόρος ενώ την όλη παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Μπουλής.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζιοβάνι ή Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα θα παραστεί στην εκδήλωση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους Πατρινούς φιλάθλους και θαυμαστές του ποδοσφαιριστή, θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπά του βιβλίου και αυτόγραφα.

Στην Αθήνα αντίστοιχη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με παρόντα τον παλαιό άσσο του Ολυμπιακού που παρευρέθηκε επίσης στη φιέστα για την κατάκτηση φέτος του 40ού πρωταθλήματος από την ομάδα του Ολυμπιακού.

Καλεσμένοι ήταν αρκετές σπουδαίες προσωπικότητες του Ολυμπιακού όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο κ. Λούβαρης, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς και ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα.

Όπως έχει γράψει το σάιτ zougla.gr, ο Τζιοβάνι αναφέρει συγκλονιστικά πράγματα στην αυτοβιογραφία του.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς είναι το ακόλουθο. «Τα προβλήματα άρχισαν με το καλημέρα της σεζόν. Και έφταιγα εγώ, αν και άθελά μου! Πάμε στην Ιταλία για να παίξουμε ένα φιλικό με την Παλέρμο. Κατεβαίνουμε προς την έξοδο του ξενοδοχείου, για να πάμε μια βόλτα πριν από το φαγητό.

Οι πλάκες μεταξύ των παικτών πάντα έδιναν και έπαιρναν, πόσο μάλλον στην περίοδο της προετοιμασίας, όπου τα πειράγματα σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις πιο ανώδυνα την κούραση από τις προπονήσεις και την έλλειψη των δικών σου ανθρώπων.

Έχω δύο καραμέλες στο στόμα και παίζω. Φέρνω τη μια από εδώ, την άλλη από εκεί. Και πάλι από την αρχή. Δεξιά η μια, αριστερά η άλλη, πάντα με οδηγό τη γλώσσα. Όπως κατεβαίνουμε, λοιπόν, μου έρχεται μια ιδέα. Τι θα γινόταν αν μια από τις δύο καραμέλες προσγειώνονταν στο κεφάλι ενός συμπαίκτη που περπατούσε αμέριμνος λίγα μέτρα πιο κάτω από εμένα; Προφανώς το χολ του ξενοδοχείου θα γέμιζε από το τρανταχτό γέλιο μερικών ποδοσφαιριστών που πάντα είχαν διάθεση για αστεία.

Αφού έχω βαρεθεί να τις πηγαίνω πέρα δώθε μέσα στο στόμα μου, αφήνω τη μια να αρχίσει την ελεύθερη πτώση προς τον κάτω όροφο, αφού εγώ βρισκόμουν ακόμα στον επάνω. Τι το ήθελα; Η καραμέλα προσγειώθηκε επάνω σε κεφάλι, αλλά αυτό ήταν του Μπάγεβιτς!»

Έπειτα από το ατυχές συμβάν, ο Μπάγεβιτς έξαλλος ανεβαίνει πάνω και κυνηγάει τον Τζιοβάνι και τον Καστίγιο μέχρι το δωμάτιό τους! Τους κυνήγησε και έκτοτε τους έκανε συχνά πυκνά καψόνια.

Ο Τζιοβάνι έχει γεννηθεί στις 4 φεβρουαρίου του 1972 στην Abaeteuba της Βραζιλίας και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Tuna Luso το 1991. Σε δηλώσεις του έχει πει ότι η Ελλάδα είναι πια μέσα στην καρδιά του.

Το βιβλίο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λοθάνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports