Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πυρά αντάλλαξαν Παπανδρέου με Σαμαρά στη Βουλή

Πυρά αντάλλαξαν Παπανδρέου με Σαμαρά στη Βουλή

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τα σκληρά μέτρα

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε το εθνικό συμφέρον και κα΄λεσε τη ΝΔ να ψηφίσει υπέρ των μέτρων. «Να στηρίξετε μια προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα είστε ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι ως αντιπολίτευση» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά και πρόσθεσε: «Καθημερινά βλέπω στα υπουργεία να αναδύεται η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε». Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμα ότι μέσα στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ «φτιάχτηκε ένα δεύτερο δημόσιο», με διορισμό επιπλέον 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 νέων συμβασιούχων.

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται την οργή που νιώθει ο πολίτης για την οικονομική κατάσταση και συμπάσχει, όταν μάλιστα καθημερινά αναδύονται παραδείγματα ανευθυνότητας και αντίληψης πλιάτσικου της προηγούμενης κυβέρνησης σε διάφορα υπουργεία. Εν συνεχεία, ανέφερε ως παράδειγμα έξοδα ύψους 28.000 ευρώ από υπουργό της ΝΔ για κουρτίνες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν έχει να προτείνει εναλλακτική λύση και συμπλήρωσε: «Εξηγήστε τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η χώρα αν κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις που όλοι κοπτόμαστε, τι θα γίνει κύριοι της ΝΔ;». Υποστήριξε ακόμα πως «πραγματικός πατριωτισμός είναι να κάνουμε το παν να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία, πατριωτισμός είναι να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα που μας πληγώνει».

Τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς

«Η αδυναμία σας σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ φοβάμαι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.

«Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών που καλύτερα θα ήταν να μην μιλούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν περίμενε «τέτοια πρωτόγνωρη όξυνση» από την πλευρά του πρωθυπουργού, την απέδωσε όμως στην «αμηχανία και τις ευθύνες» της κυβέρνησης. «Η αμηχανία σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ» λέγοντας ότι από το «δώστα όλα» του 1989 στο «υπάρχουν λεφτά» του 2009 δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα «πρέπει να μιλήσουμε για τη νέα μεταπολίτευση, να ακούσουμε τον κόσμο» και είπε «ναι» σε Βουλή 200 βουλευτών, στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και σε αναθεωρητική Βουλή «για να περάσουμε τις αναγκαίες τομές».

«Για το χθες δεν ξέρω ποιος φταίει. Αλλά δεν θα αφήσω αναπάντητα όσα είπατε» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και απάντησε με σκληρό τρόπο σε όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για την πορεία των spread, τις υποβαθμίσεις από τους ξένους οίκους. τα «δώρα σε συνδικαλιστές» και τις σπατάλες από υπουργεία.

«Σήμερα χρεοκοπεί ένα ολόκληρο σύστημα αναδιανομής δανεικών που εσείς δημιουργήσατε» τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους «και εμείς συνένοχοι δεν γινόμαστε». Ξεκαθάρισε δε ότι το κόμμα του δεν δέχεται καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του χρέους και λέει «όχι» στα μέτρα γιατί οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

«Ζούμε σε εποχές σύγχυσης, ιστορικών μεταβολών, σε τέτοιους σκοτεινούς καιρούς οφείλουμε να προσφέρουμε στο λαό πειστικότερη εναλλακτική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει «όχι» στα νέα μέτρα γιατί αυτά θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση. «Μας βάζετε πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και για αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο».

«Αν εσείς πιστεύετε στα μέτρα αυτά, μη σας νοιάζει η δική μας άποψη. Αν δεν τα πιστεύετε τότε δεν ψάχνετε για στήριξη, ψάχνετε για συνενόχους στην καταστροφή και εμείς συνένοχοι δεν πρόκειται να γίνουμε», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δημόσια ακίνητη περιουσία και ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις.

«Δεν μπορεί μια τεράστια ακίνητη περιουσία να είναι στον πάγο την ώρα που μας πνίγουν τα χρέη, αξιοποιώ δεν σημαίνει ξεπουλώ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας, μηδενικού δημοσιονομικού κόστους».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις