Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το συγκλονιστικό γράμμα του πατέρα του αδικοχαμένου Πάνου Τζαβάρα- Το δυστύχημα και ο Υπουργός

Πάτρα: Το συγκλονιστικό γράμμα του πατέρ...

Πέντε μήνες έχουν περάσει απο την ημέρα του θλιβερού χαμού του 15χρονου

Συγκλονίζει το γράμμα του Κώστα Τζαβάρα προς τον αδικοχαμένο γιο του Πάνο με αφορμή το ξημέρωμα της ημέρας των γενεθλίων του 15χρονου που πριν από περίπου 5 μήνες έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Το γράμμα αναρτήθηκε στο facebook και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχόλια:

«Γράμμα στον Πάνο μας….»

Τι κάνεις κούκλε μου πώς είσαι;

Φθινοπώριασε πια και έχουμε καιρό να τα πούμε…

Πέντε σχεδόν οι μήνες …..

Τα νέα είναι τόσα πολλά και θα πληθαίνουν έτσι που ήρθαν τα πράγματα ….

Από πού να αρχίσω;

Θα μου συγχωρήσεις τα άλματα και τη χρονική αταξία αγάπη μου αλλά θέλω να στα πω όλα !!!τώρα!!!! γρήγορα!! Βλέπεις γίναν πολλά ….

Ας ξεκινήσουμε απ τα σημαντικά…. ή όχι;

Οκ.!!! Άτακτα, χωρίς σειρά, σημαντικά κι ασήμαντα μαζί όλα όλα …

Θυμάσαι εκείνο το φυτό το απίστευτο στη γωνία του κήπου στο πλακόστρωτο που την άνοιξη γέμιζε με μωβ λουλούδια; ναι εκείνο που μου λεγες κόψτο ρε μπαμπά μαζεύει σφήκες ;σφήκες πολλές που τις έτρεμες και έτρεχες σα παλαβός για να μην σε τσιμπήσουν; μαράθηκε αγάπη μου,όχι ψέματα !!εξαφανίστηκε μόνο του χωρίς να αφήσει ίχνη ….απλά εξαφανίστηκε…… μου φαίνεται πως έβαλες το χεράκι σου… ,

καλά έκανες κούκλε μου!! καλά του κανες αφού δε το θελες ….

Ναι κι ένα κυπαρίσσι ξεράθηκε ,σ αυτό δε φταις εσύ ,εγώ ο βλάκας φταίω, πλημμύρισε ο χώρος γύρω του από νερά (το λάστιχο από το αυτόματο τρύπησε και δεν το πήρα χαμπάρι…. )

Α !!και η φλαμουριά για τον ίδιο λόγο σχεδόν ξεράθηκε αλλά τι περίεργο !!!!άφησε κάτι κλωνάρια πράσινα θα ζήσει μάλλον …..

το μπροστινό κηπάκι το πρόλαβες !!το θυμάσαι φρεσκοφυτεμένο!!!

Ε!!! λοιπόν τώρα οι αγάπανθοι φούντωσαν, το ξέρεις εξάλλου, σου φέραμε μερικούς στο εκκλησάκι τότε μετά τις σαράντα μέρες…..

Λοιπόν όλα είναι καθαρά… το γκαζόν καθημερινά φρεσκοκουρεμένο για να το χαίρεσαι κρυφά πια με τους φίλους σου και το κηπάκι πίσω το άφτιαχτο το καθάρισα κι αυτό, κούρεψα και την μπουκαμβίλια του σταυρόπουλου, ομόρφυνε ο τόπος και στο σημείο εκεί στη στροφή έβαλα δύο βασιλικούς και φούντωσαν ……. έχουμε και καινούργιους φίλους τη μοναδική Καίτη τους Καρυδάκηδες τους Κουβίδιδες και άλλους…. Εξαιρετικοί ,σπάνιοι άνθρωποι, λίγο ίσως βαθιά σιωπηλοί …(τους φαντάζομαι να περπατάνε αργά…σιωπηλά …και μάλλον σκυφτοί …) …όπως τώρα πια….. και μεις.. δε μας πειράζει όμως…

Η Μαρι-κλά χαχα!!-η διάσημη γειτόνισσα ηθοποιός- με την Αντιγόνη και την Ηλιάννα σου φέρανε κι αυτές ένα κυκλάμινο και ένα χρυσάνθεμο νομίζω …τι πλάκα…!! αν έκανε θεατρολογία όπως έλεγε θα είχε την αρβανίτη καθηγήτρια… τώρα πια βέβαια εκτός από διαπρεπής πανεπιστημιακή θεατρολόγος είναι και σύζυγος υπουργού ….

Πότε σε χτύπησε η Α...η Μ....η ;στις 2 Μάη; ε στις 6 είχαμε εκλογές εσύ βέβαια ήσουν στην εντατική, στα χέρια άλλου εξαιρετικού πανεπιστημιακού και ιατρικού λειτουργού και πάνω απ όλα «ανθρώπου» όπως πολύ καλά ξέρουν όλοι …. Αλλά βλέπεις το σύστημα, το σύστημα Πάνο…..!!!!! λοιπόν όχι ο άντρας της δεν έγινε τότε υπουργός, υπουργός έγινε μετά τις δεύτερες εκλογές… όχι μέχρι τότε «τακτοποιούσε» και φρόντιζε τη γυναίκα του στην Τροχαία… ξέρεις τώρα κατάλαβες; ήταν βαθιά συντετριμμένη όλη τους η οικογένεια και πήγαν στην Αυστρία και μετά, ως λάτρεις της σύρου, εκεί, στο εξοχικό τους, αφού τακτοποίησαν και έπνιξαν βαθιά τη θλίψη τους….εκεί λοιπόν άκουσαν εμβρόντητοι την υπουργοποίηση του Μ…..μέσω αυτής θα τη στηρίξει καλύτερα τη ….γυναίκα του από την ψυχική συντριβή που υπέστη…., άσχημο όνομα και μένα δε μ αρέσει …έχουν και ένα γιο ή μάλλον μοναχογιό το Σ.... , ποιος ξέρει πώς να τον φωνάζουν ,διαπρέπει κι αυτός όχι όχι στο τένις… αυτός είναι του κλασσικού αθλητισμού, του στίβου ναι….

…. θα τους είναι πολύτιμος, μονάκριβος!!- όπως ίσως δεν ήσουν εσύ για μας…-πηγαίνει βέβαια όπως κάθε παιδί υπουργού που σέβεται τον εαυτό του στο κολλέγιο… ναι, θαναι στο ίδιο σχολειό με συγγενείς φίλους και γνωστούς…. – ο γιος αυτής στο ίδιο σχολείο με…….

τι περίεργο συμβαίνει και δεν έχω πάρει είδηση ;

Αυτή λοιπόν μας έγραψε ένα γράμμα δύο σχεδόν μήνες μετά, πέντε σειρές σ αυτές περιέγραψε και έκλεισε τι; ποιος την ξέρει; Δεν καταλάβαμε… την ψευτιά ; την οδύνη; το φόβο τις τύψεις;(όχι,σίγουρα όχι, αυτές έχουν απαιτήσεις ανθρώπινης φύσεως …όχι)……. Τέλος πάντων ποιος την ξέρει…..…

το γράμμα ήταν προς τη μαμά……(της απάντησε με μια ταινία, το movie…..τι χαζή η μαμά!!! το movie στην Α...;;;;;!!!!!…..) έτσι μάλλον γίνεται; έτσι το αισθανόταν ίσως …από “μάνα” σε μάνα………. είναι σίγουρα μάνα αυτό το τέρας της αλλοπροσαλιάς κι ατζαμοσύνης;;;;; κι ο φάκελος γραμμένος απ την ίδια μάλλον….. ή από καμιά αγράμματη παραδουλεύτρα τους…..με μουτζούρες ….… λόγω ψυχικής συντριβής….της ίδιας ψυχικής συντριβής που την έκανε να οδηγεί ξανά το ίδιο μαύρο τζιπ …..(ακολουθεί κι αυτή τις συμβουλές του ψυχιάτρου της όπως κι ο άντρας της ο Μ....κοιτάζουν τους φόβους τους κατάματα..… – την ξεπέρασε γρήγορα λοιπόν τη συντριβή……. και το όνομα της στο φάκελο γραμμένο θεόστραβα ….έχει σίγουρα τελειώσει το δημοτικό; (από την ταραχή της ίσως…) σκηνικό ταραχής προφανώς αλλά σωστά υπαγορευμένο όμως το περιεχόμενο..…για να περιβάλει τη θεατρική της σύγχυση….. – σου είπα Θεατρολόγος – έτσι θα εξηγείται η σύγχυση….. .. Μήπως να της πει κάποιος πως ότι έγινε δεν ήταν σε σκηνή θεάτρου αλλά πιο πραγματικό και πιο τραγικό απ΄ τις αρχαίες τραγωδίες που μελετά και διδάσκει; Διδάσκει; Αυτή; τι;

Αλλοπρόσαλλη λένε, βαμμένη πολύ έντονα, με βραχιόλια και δαχτυλίδια τεράστια έτσι ήταν την ώρα που σε χτύπησε, σωστή τραγική αρχαία … υποκριτής …λες να πασαλείφεται με το κατακάθι όπως οι ηθοποιοί της αρχαίας τραγωδίας ; δε θα της έφτασε φαίνεται…. και είπε να χρησιμοποιήσει και λίγο από το αίμα σου…Πανέτοιμη και πάνοπλη…για τη σκηνή της κορύφωσης… ένα αυτή και η επιστήμη της…..

Θα πρέπει να έζησε έντονα τη στιγμή που σε εκτίναξε για να συντρίψει το κεφαλάκι σου - την τυχερούλα έζησε την τραγωδία !! πήγε 2.500 χρόνια πίσω . Πρωταγωνίστησε , το βίωσε έντονα….

Αλλά μετά γύρισε στο παρόν…. , μιλούσε λένε διαρκώς στο κινητό της, καλούσε σε συμπαράσταση κουνιάδες και νύφες και συναδέλφους. Όχι δεν σε πλησίασε….να δει τι έκανε…. Ήξερε πάρα πάρα πολύ καλά τι έκανε… θα σε σιχάθηκε… και θα φοβήθηκε έτσι που ψυχοραγούσες μες τα αίματα και το Αντρικάκι σου, τον αδερφουλάκο σου να προσπαθεί να σε συνεφέρει από πάνω σου ,αυτή λοιπόν παρατηρούσε από μακριά κόβοντας βόλτες….νευρικά και ψύχραιμα….για να κρύψει…………….. να κρυφτεί …….. Λοιπόν όλοι…που καλούσε στο κινητό της οι προαναφρθέντες κουνιάδες παρακούμπαροι, νύφες, γαμπροί και ένθερμοι συνάδελφοι δώσανε κατάθεση για να την στηρίξουν και να πουν πως μας συμπαραστάθηκε…. Πως δηλαδή… μέσω τρίτων ρωτούσε τους γιατρούς αν ζεις η έφυγες, τους γιατρούς ναι ! και έτσι λοιπόν συμπαραστάθηκαν τελικά…. Μην ανησυχείς όμως , μη νοιάζεσαι, ούτε εμένα με νοιάζει ούτε τη μαμά ούτε τον Αντρίκο.

…κάπου λοιπόν πιο πίσω της λέει ακολουθούσε ένας συνάδελφός της , θα έτρωγαν μαζί και μάλλον βιάζονταν να … φάνε για να πάνε να κάνουν μάθημα…. Λες λοιπόν να είναι αυτός ο περίεργος και ψύχραιμος τύπος που…………….

Ο Αντρίκος;

…… λίγο μόνος ….και κάπου κάπου θλιμμένος πια ….. πήραμε και το Λάζαρο μαζί στις διακοπές έκανε και καρτ και μπάνια και ψαρέματα, όχι το surf σας δεν το άγγιξε, τζάμπα το κουβάλησα στη Χαλκιδική το φόρτωσα το έδεσα το κατέβασα, του το έβαλα στο νερό αλλά τίποτα... Δική σου δουλειά κι αυτή ?

Ναι το πρόσεχα, το φύλαγα στο χώρο του scuba στο ξενοδοχείο, προσεκτικά ακουμπισμένο και το πανί αλλού πίσω απ το σπιτάκι . Όλα έγιναν σωστά.

Έκανε κι scuba και τρελάθηκε, και αλεξίπτωτο και μπανάνα κάθε μέρα, μας ξεφράγκιασε κυριολεκτικά…..

Ο παππούς ; καλά είναι του λείπεις λίγο και των γιαγιάδων σου κι αυτών…

Προχτές πλυμμύρισε το σπίτι του Θάνου , ο Γιάννης είχε ξεχάσει να ξεβουλώσει τα λούκια , ποιος ξέρει τι θα άκουσε !

Και η θήκη για τις ρακέτες σου , το ξέρω αγάπη μου δεν πρόλαβες να τη χρησιμοποιήσεις , είναι δίπλα στο μαξιλάρι σου που σε μυρίζει λίγο ακόμα… όχι την μαξιλαροθήκη σου. Αυτή την έχω από τότε εγώ σε άλλο μαξιλάρι πίσω απ αυτό που κοιμάμαι , για να μη φύγει γρήγορα καλέ μου η μυρωδίτσα σου … Αγάπη μου , λεβεντάκο μου, χρυσέ μου δυσκολάκη μου, και τώρα γράφω στο γραφείο σου και είναι αναμμένη η λάμπα που μ αυτήν διάβαζες…. τώρα πια την αφήνουμε αναμμένη κάθε βράδυ και το πρωί ανοίγουμε τα πατζούρια για να χεις φως να μην είσαι στα σκοτάδια πρωινιάτικα.!! Όλα στο δωμάτιο είναι όπως ακριβώς τα άφησες .Ο Αντρέας σκέφτεται να κάνει καθιστικό το δικό του δωμάτιο και να διαβάζει σε σένα., θα δούμε……….. και η μικρή η Φαίδρα έρχεται συχνά στην Πάτρα.

Ο Αντρέας τη θέλει πολύ . Θα κάνουν με την μαμά επιχείρηση με ρούχα παιδικά και μάντεψε πως θα τα λένε : Pein Pein…. Και οι θείοι όλοι καλά , Η Μαρία είναι όλο και πιο κοντά μας μοναδική και όλο εκπλήξεις καλά κρυμμένες…..κι ο «ντρικος» ο μεγάλος….θυμωμένος…πρέπει να τον προσέχουμε το γοριλάκι μας.... ..

Οι άλλοι… δεν πολυμιλάνε….. μόνο ο Χρήστος λέει η γιαγιά σου προχτές… το δάκρυ κορόμηλο…..Δεν θες , εντάξει, θα του το πω, θα κάνω ότι μου πεις ό,τι ό,τι ….

Ξέχασα να σου πω , τακτοποίησα όλους τους φορτιστές με σειρά και αφού έφτιαξα για πολλοστή φορά το γκαράζ έχουμε άπλετο χώρο εκεί.

Τώρα όλα είναι σε μια απίστευτη τάξη, τα Χριστουγεννιάτικα ξεχωριστά τα φανάρια αλλού, τα ηλεκτρικά και τα εργαλεία με σειρά και τάξη απίστευτη .

Το sea doo κι αυτό το έφτιαξα αλλά δεν έχεις ιδέα τι πέρασα προκειμένου να λειτουργήσει πάλι, χαλάλι !!!το χαίρεται ο Αντρικος μας πολύ….σε αντικαθιστά στις μοναχικές του πια βουτιές ….τον βλέπω να σε ψάχνει…δε ξέρει…δεν έχει μάθει χωρίς εσένα ακόμα….και παίρνει το sparky αυτός …την πληρώνει τη νύφη…..

Φεύγω τώρα , πάω εκεί στο σημείο. Έχω πάρει κι άλλα χρυσάνθεμα κίτρινα μάλλον κι άλλα κι άλλα, λες όχι; μήπως πληγωθεί η Α……η που θα ξαναπερνάει και φέτος και θα τα βλέπει περνώντας η καημένη από κει την ίδια ώρα και της έρχονται άσκημες στιγμές με αίματα; τι να κάνει όμως κι αυτή ; δε νομίζω, αλλιώς θα τσακιζότανε να ξεκουμπιστεί, το λειτούργημα όμως την καλεί, οι φοιτητές της την έχουν ανάγκη αλλιώς η γυναίκα θα παιρνε άδεια ή μετάθεση….

Πάνο το βρήκα θα πούμε στα παιδάκια να μην πηγαίνουν στο σχολείο με τα ποδηλατάκια τους να πηγαίνουν με θωρακισμένο αυτοκίνητο (λαικισμός….!!!!!)σαν αυτό του άντρα της και θα πούμε επίσης η ίδια να έχει και συνοδεία σαν αυτή που είχε στην τροχαία …στην τροχαία που όταν έδινε απολογία ως κατηγορουμένη κάποιοι μπαινόβγαιναν με άνεση εκεί.., μεγάλη άνεση,……. Θα τη θεωρούσαν φαίνεται τσιφλίκι τους…

θα πούμε λοιπόν στα παιδάκια …που σχολάνε …τέρμα τα ποδήλατα στο ρίο,!!!! στο ρίο!!!!! στο χωριό!!!!!! γιατί μερικές καλές κυρίες βιάζονται να φάνε και να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους να διδάξουν … ώστε να μπορεί και αυτή η καλή κυρία Α…..η Μ….. να φάει η καημένη με τον συνάδελφό της στις τέσσερις εποχές όπως συνήθως …όπως συνήθως…με το ίδιο μαύρο τζιπ της ……

Λοιπόν θα ομορφύνει πολύ η στροφή καλέ μου εκείνη η στροφή σ΄αυτή λέω που πήγες χαρά μου και έπεσες με όλη σου τη δύναμη με το ποδηλατάκι σου σ αυτήν την καλή κυρία που πήγαινε ήσυχα ήσυχα, φρενάροντας όπως όλοι άλλωστε εκεί, στο ρεύμα της δεξιότατα και ξαφνικά, εσύ ρε Πάνο μπήκες με φόρα, με ταχύτητα μεγάλη και τι να κάνει .. σε σκότωσε…. Κρίμα, κρίμα Πάνο και περίεργο πολύ περίεργο και απίθανο ρε Πάνο να σκοτωθείς στο Ρίο σε ένα χωριό γεμάτο παιδάκια και μεγάλους με ποδήλατα…. Κύριε Στεφανόπουλε πρόεδρε της δημοκρατίας όχι πια ποδήλατο στο ρίο συνεχίζει να κυκλοφορεί …η Α….η Μ…..Η... και θέλει να φάει γρήγορα στις δύο για να… διδάξει η κοπέλα…..

Εσύ σκοτώθηκες παιδάκι μου εδώ;;;;; στο σπίτι σου δίπλα χαρά μου;

Είναι αλήθεια; Γιατί αγάπη μου γιατί ; δηλαδή ρε συ Πάνο τελικά πήγες να αυτοκτονήσεις ; κι άλλο περίεργο !!!

Πάνο; μήπως ήθελε και ο Αντρέας που ήταν και αυτός με το ποδηλατάκι του μπροστά σου να αυτοκτονήσει κι αυτός; Ευτυχώς !! Θα το μετάνιωσε τελευταία στιγμή και έζησε…..

Καλό μου παιδάκι θα σου ξαναγράψω σύντομα…. (στο άλλο γράμμα είναι τα νέα από φίλους κι άλλους….).και μην ξεχνάς το ξέρεις εξάλλου :Eίμαστε όλοι εδώ ….δίπλα σου …..

Καλέ μου θησαυρέ γύρισε κι η μέρα….!!! χρόνια πολλά μάτια μου να τα εκατοστήσεις…..τα δεκαπέντε σου χρονάκια ……

Σ αγαπώ πολύ χρυσέ μου καληνύχτα……

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις