Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

250 εκατομ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές της χώρας, μέσω ΣΔΙΤ

250 εκατομ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζω...

Θ. Μωραΐτης: «Ευρυζωνικότητα και ανταγωνιστικότητα παντού»

Υπεγράφη την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές της χώρας. Στην Επιτροπή, ως αρμόδιος για τις ΣΔΙΤ, μετείχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, που σε σχετική του δήλωση, τόνισε:

«Σε μια εποχή όπου η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, είναι μονόδρομος, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

Η δημιουργία και αναβάθμιση της ευρυζωνικής υποδομής θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών, μέσω της εξασφάλισης ενός ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, όπως ο υγεία, η εκπαίδευση και βεβαίως οι εμπορικές δράσεις.

Η ευρυζωνική κάλυψη σε περιοχές που πριν δεν υπήρχε, πρόκειται επιπλέον να εξασφαλίσει την αναβάθμιση και βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των περιοχών αυτών , τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»

Αντικείμενο του έργου είναι η κάλυψη αγροτικών περιοχών της χώρας, χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλής ταχύτητας και η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 250 εκ. ευρώ.

Για την περίοδο κατασκευής του έργου θα αξιοποιηθούν πόροι τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» όσο και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποφασίστηκε η ενιαία αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και ο ενιαίος σχεδιασμός του έργου, υπό την ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του έργου και ως έργο ΣΔΙΤ.

Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συμμετείχαν οι κκ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ως Πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Βορίδης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  Κώστας Σκανδαλίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θάνος Μωραΐτης Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ συμμετείχαν και οι κκ. Νίκος Μαντζούφας Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ,  Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και  Βαγγέλης Διβάρης Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις