Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Αλαλούμ με τις συγχωνεύσεις των οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Μιχ. Μπεκίρης: Αλαλούμ με τις συγχωνεύσε...

Το ζήτημα των προβλημάτων που  δημιουργούνται με την επιχειρούμενη ανασυγκρότηση- συγχώνευση των οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν για την καθημερινότητα των Ελλήνων Αγροτών και των Εργαζομένων σε αυτούς , έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση. Στην  απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο υπεραμύνεται της ανασυγκρότησης που επιχειρείται αγνοώντας όμως την αναστάτωση που έχει επέλθει στους εργαζόμενους στους εν λόγω φορείς για τους όποιους εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο.

Η ερώτηση που είχε υποβληθεί από τον Αχαιό πολιτικό είχε θέμα « Πορεία υλοποίησης κυβερνητικών δεσμεύσεων προς την Τρόικα».

Προς  απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε  την απάντηση του Αρμοδίου Υπουργού η οποία έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση  που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.  Μ. Μπεκίρης, σας πληροφορούμε  τα εξής :

Το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων με τη διάταξη της  περίπτωσης ιβ της παραγράφου 1 του  άρθρου 1 του Ν. 3895/2010 (ΦΕΚ 206 Α'), προέβη στην κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδας - Ν.Π.Ι.Δ. και με τη διάταξη της υποπερίπτωσης γγ της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, στη λύση και εκκαθάριση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.».

Επίσης, με τις διατάξεις των παρ. 1, περ. δ και παρ. 2 του άρθρου 14Β του Ν.3429/2005 (ΦΕΚ 314/Α'), που προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 66 του Ν.4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α') ορίζεται ότι : Με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία: α) το «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)», β) ο «Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.)-ΔΗΜΗΤΡΑ», γ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» και δ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)». 

Με  την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει σε περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατ' εξουσιοδότηση των παραπάνω διατάξεων, έχει ήδη προβεί στην κατάρτιση σχεδίου κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη σύσταση Οργανισμού «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ» και συγχώνευση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων, το οποίο έχει προωθηθεί για υπογραφή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκτιμά ότι, με τη συνένωση το)ν Οργανισμών ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ. ενοποιούνται οι διαδικασίες εφαρμοσμένης έρευνας, επαγγελματικής κατάρτισης, γεωργικής εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων σε έναν ενιαίο οργανισμό για την υποστήριξη του αγρότη.

Η συνένωση των τεσσάρων (4) Οργανισμών θα δημιουργήσει συνέργιες (ανάμεσα  στην έρευνα, εκπαίδευση και πιστοποίηση), που θα ωφελήσουν την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις