Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Αιγιάλειας: Εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Δήμος Αιγιάλειας: Εκδήλωση για τον εθελοντισμό

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου

Ελπιδοφόρο, αισιόδοξο και πολλά υποσχόμενο μήνυμα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε αποτελεί το γεγονός ότι περίπου 50 συμπολίτες μας,  μέχρι στιγμής, ενεργοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν  στην πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας για να συμμετάσχουν στην οργάνωση γραφείου εθελοντισμού στα όρια του Δήμου μας. Το ενδιαφέρον μεγαλώνει όλο και περισσότερο και αναμένεται ο αριθμός να έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού», οπότε έχει προγραμματισθεί σχετική εκδήλωση, στην οποία – μεταξύ των άλλων - θα ανακοινωθεί η σύσταση του γραφείου εθελοντισμού στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας.

Στην ιδία εκδήλωση όσοι εμπνέονται από την ιδέα του εθελοντισμού θα μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εθελοντή και  να γίνουν μέλη αυτής της προσπάθειας.

Φόρμες εθελοντή μπορούν επίσης οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν στο γραφείο της αντιδημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη Α. Λόντου 43 αλλά και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα των πρώην δήμων, στο Κ.Ε.Π Αιγίου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αιγιαλείας www.aigialeia.gov.gr (αρχική σελίδα σύσταση γραφείου εθελοντισμού)

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη «ο εθελοντισμός αποτελεί ένα τρόπο ζωής και σκέψεως που όλοι μας πλέον αναγνωρίζουμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας μας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να αντιμετωπισθούν οι κοινωνικές μας ανάγκες αλλά και οι πολιτιστικές προκλήσεις χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή μας όλων μας και ειδικά των νέων στους οποίους ο εθελοντισμός προσφέρει ευκαιρίες για προσωπική βελτίωση και πολύτιμες βάσεις για την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους ως πολίτες.

Προσκαλώ λοιπόν όλους να στηρίξουν ενεργά αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει μεθοδικά από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, η οποία με ομόφωνη απόφαση των μελών της υποστηρίζει τη  σύσταση γραφείου εθελοντισμού στα όρια του Δήμου, παρέχοντας κατ΄ αρχήν την υλικοτεχνική υποδομή για τα πρώτα βήματα λειτουργίας του».

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου θα παρευρεθούν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων  και φορέων  και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους ως εθελοντές, ενώ η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού έχει ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δράση στα όρια του Δήμου μας, τη στηρίζει και παρέχει σε πρώτη φάση το απαιτούμενο έντυπο ενημερωτικό υλικό, το οποίο θα προβληθεί και θα διανεμηθεί την ημέρα της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις