Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πληρώστε με το κινητό σας... αρκεί να έχετε χρήματα φυσικά

Πληρώστε με το κινητό σας... αρκεί να έχ...

Νέες διευκολύνσεις στην καθημερινή ζωή προσφέρει η τεχνολογία

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και εσείς ψάχνετε στο κινητό σας τηλέφωνο ποια ταινία θα δείτε στο σινεμά. Δύο κλικ αργότερα έχετε ήδη αγοράσει τα εισιτήρια, αποφεύγοντας τον συνωστισμό στο ταμείο.

Στη συνέχεια, πάντα με το κινητό στο χέρι, μεταφέρετε χρήματα από τον έναν τραπεζικό λογαριασμό σας στον άλλον, πληρώνετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και κάνετε μια βόλτα στα online καταστήματα, ψάχνοντας να αγοράσετε μια καινούργια τσάντα.

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για πρακτική που ακολουθούν καθημερινά δεκάδες έλληνες χρήστες smartphones.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι σήμερα πραγματικότητα και βρίσκεται στο κινητό μας τηλέφωνο! Ειδικές εφαρμογές υπόσχονται να καταργήσουν όχι μόνο τις πληρωμές με μετρητά αλλά και τις πιστωτικές κάρτες, επιτρέποντας στα έξυπνα κινητά να διεκπεραιώνουν ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών.

Οι κάτοχοί του μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες, να κλείνουν θέση σε αεροπορικές πτήσεις και να ψωνίζουν σε κάθε λογής καταστήματα.

Μία από τις μεθόδους που επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών από smartphone είναι η επικοινωνία κοντινού πεδίου (Near Field Communication - NFC). Πολλά κινητά διαθέτουν ήδη ένα ενσωματωμένο τσιπ που μπορεί να στείλει κρυπτογραφημένα δεδομένα από ένα smartphone σε μια συσκευή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών ή σε μια ταμειακή μηχανή.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αγορές τοποθετώντας το smartphone τους μπροστά σε μια τέτοια συσκευή. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια για το Μετρό, το τρένο ή το αεροπλάνο, για τον κινηματογράφο, για συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις.

Στα ATM

Τους τελευταίους μήνες βρίσκονται στη διάθεση των ελλήνων χρηστών smartphones και υπολογιστών tablet πολλές εφαρμογές οι οποίες φέρνουν την... τράπεζα στα χέρια τους. Ηδη η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank, η Citibank και η Emporiki προσφέρουν apps για υπηρεσίες e-banking εν κινήσει στους κατόχους του τηλεφώνου iPhone της Apple.

Επιπλέον, η εφαρμογή winbank easypay της Τράπεζας Πειραιώς επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές ΔΕΚΟ και εταιρειών τηλεπικοινωνίας από το κινητό τους. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κάτοχος της συσκευής είναι να σκανάρει το barcode ή να φωτογραφίσει τον λογαριασμό του.

Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ χωρίς τη χρήση κάρτας και να στείλει μετρητά σε όποιον επιθυμεί. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το iPhone, το iPod touch και το iPad.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις