Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τριανταφυλλόπουλος: «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, δεν είναι διαδικασία ανταποδοτική»

Α. Τριανταφυλλόπουλος: «Ο εθελοντισμός ε...

Εισηγητής του Νομοσχεδίου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις»

Ο βουλευτής  Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος ως εισηγητής του Νομοσχεδίου «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις» τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή τα εξής:

«Στη σημερινή εποχή, που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα αυξημένες καταστάσεις εκτάκτων αναγκών (θαλάσσια ατυχήματα, κλιματικές πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ.) η ενίσχυση του εθελοντισμού είναι επιτακτική και αναγκαία. Το παρόν νομοσχέδιο αφορά στη σύσταση του Εθελοντισμού στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και την αναβάθμιση του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, με στόχο να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο οργανωμένο δίκτυο εθελοντών πολιτών που θα συμβάλλουν στο έργο και την αποστολή του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος αντίστοιχα, με σαφή συντονισμό, σχεδιασμό, σύγχρονη εκπαίδευση, τεχνολογικά μέσα, και κυρίως με αναγνώριση του ρόλου τους από την πολιτεία και την κοινωνία.

Όμως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και όχι απολαβής και συνεπώς δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία ανταποδοτική. Ο εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής, εμπεδώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και είναι έμπρακτη απόδειξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού. Οι συνάνθρωποι μας που είναι ενεργοί εθελοντές, δηλαδή άνθρωποι της προσφοράς, αποτελούν ηθικό και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους τους υπόλοιπους που περιχαρακώνονται στην ατομικότητά τους. Όλοι θυμόμαστε την προσφορά των εθελοντών στους σεισμούς στην Αιγιάλεια και στις πυρκαγιές στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η ίδρυση και υποστήριξη της λειτουργίας εθελοντικών μονάδων από τους ΟΤΑ και η συνεργασία με τους εθελοντές αποτελεί σημείο κλειδί για την πρόληψη και προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος από καταστροφές. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστούν μέσα και πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, (κοινοτικοί πόροι, Ευρωπαϊκά Προγράμματα), ώστε να διοργανωθούν Ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας, που θα λειτουργήσουν επί της ουσίας ως πυλώνες οργάνωσης, προετοιμασίας και βέλτιστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις