Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης:"Υποχρηματοδότηση των σχολικων επιτροπών-Ασφυξία στα σχολεία"

Μιχ. Μπεκίρης:"Υποχρηματοδότηση των...

Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ στην υφυπουργό Παιδείας

Το απαράδεκτο φαινόμενο που παρατηρήθηκε φέτος με την καθυστέρηση διανομής των σχολικών βιβλίων  όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παρατηρείται επίσης και υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη του κόστους των φωτοτυπιών .Το θέμα αυτό έθεσε  στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων   με σχετική του αναφορά ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης.

Στην απάντηση της  αρμοδίας  Υφυπουργού ομολογείται  το πρόβλημα που έχει προκύψει και επισημαίνεται επιπρόσθετα ότι η κάλυψη της σχετικής δαπάνης θα γίνει από πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί ύστερα από συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων, χωρίς διασφάλιση, επί της ουσίας της σχετικής χρηματοδότησης, αναφέρει ο βουλευτής.

Αποσπάσματα από την απάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου έχουν ως εξής :

«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 385/11-10-2011, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Β. Μπεκίρης, σχετικά με τα σχολικά βιβλία, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Ο ρυθμός παραγωγής είναι ιδιαίτερα αυξημένος και καθημερινά παραλαμβάνονται και αποστέλλονται χιλιάδες βιβλία στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η διοίκηση, το προσωπικό και οι συνεργάτες του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραδοθεί το σύνολο των διδακτικών βιβλίων όλων των τάξεων όσο το δυνατόν συντομότερα στα σχολεία της χώρας. Η παραγωγή και η διανομή συνεχίζεται και καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί σύντομα για το σύνολο των βιβλίων.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη του κόστους των φωτοτυπιών, σας κάνουμε γνωστό ότι η κάλυψη της σχετικής δαπάνης θα γίνει από πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί ύστερα από συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις