Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αγώνας δρόμου» για να μην μείνουν μαθητές νηστικοί το καλοκαίρι

«Αγώνας δρόμου» για να μην μείνουν μαθητ...

Δραματική εκκληση για πολλές οικογένειες με τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Τα μαθήματα τελείωσαν. Τα σχολεία έκλεισαν. Έκλεισαν και οι πόρτες των κυλικείων, κόπηκε η πρόσβαση των μαθητών που ζουν με τους άνεργους γονείς τους στη δωρεάν σίτιση.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς ο αριθμός των μαθητών που ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν πια τη δυνατότητα να τους προσφέρουν όλα τα γεύματα της ημέρας, αν και δεν είναι με ακρίβεια γνωστός, ανέρχεται σε εκατοντάδες.

Όπως λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Διοΐλης «στις περισσότερες των περιπτώσεων από τα γεύματα που έπαιρναν οι μαθητές στο σχολείο σιτίζονταν και οι γονείς, αφού πρόκειται για οικογένειες στις οποίες δεν “μπαίνει” ούτε ένας μισθός».

Από τα υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης το μήνυμα ήταν σαφές: «Το έργο μας για τη σχολική χρονιά τελείωσε, συνεχίζουμε το Σεπτέμβριο».

Οι γονείς από την πλευρά τους έχουν επιδοθεί από τις αρχές του Μαΐου ακόμα σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πείσουν τους δήμους με δικά τους κονδύλια να φροντίσουν για τη σίτιση των οικογενειών αυτών.

«Έχουμε στείλει σε όλους τους δήμους καταστάσεις με οικογένειες ανέργων που έχουν μικρά παιδιά, ώστε και από τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και από δράσεις που θα πρέπει να αναπτύξουν οι δήμοι να σιτιστούν. Έχουμε κάνει δεκάδες αιτήματα, έχουμε πάρει τα χαρτιά της πρωτοκολλήσεως. Υπάρχουν περιπτώσεις δήμων που ανταποκρίθηκαν άμεσα και περιπτώσεις που σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Η κατάσταση είναι τραγική» λέει ο ο κ. Διοΐλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις