Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Θα τα βρούν οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι για την ΕΡΤ", λέει ο Κεδίκογλου

"Θα τα βρούν οι τρείς κυβερνητικοί ...

Αύριο η κρίσιμη συνάντηση

Τη βεβαιότητα πως «θα βρεθεί κοινή γλώσσα» για την ΕΡΤ μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως αναφέρει, σε συνέντευξή του στη Real News, και απαντώντας συγκεκριμένα στο ερώτημα αν η ΕΡΤ θα μπορούσε να ρίξει την τρικομματική κυβέρνηση, «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά ο στόχος είναι κοινός: ένας νέος, σύγχρονος, ανεξάρτητος και ανταποδοτικός φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κεδίκογλου λέει ακόμη πως η απόφαση για την ΕΡΤ είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα.

«Η ΕΡΤ ήταν ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αδιαφάνειας και σπατάλης και οι πολίτες δεν λάμβαναν επαρκή ανταπόδοση της γενναίας χρηματοδότησης που προσέφεραν. Έπρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, να αναδιαρθρωθεί ριζικά, να εξορθολογισθεί  η λειτουργία της, να βελτιωθεί η ανταποδοτικότητα της» επαναλαμβάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, «μετά από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις, οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία».

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δυστυχώς είχε γίνει σαφές ότι ήταν αδύνατη μία ήπια προσαρμογή. Υπήρχαν κυκλώματα με ιδιοκτησιακή λογική, που οχυρώνονταν πίσω από καταστατικά, κανονισμούς και διατάξεις».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την περασμένη Κυριακή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κεδίκογλου τονίζει πως ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν η ψήφος εμπιστοσύνης μπήκε στο τραπέζι του Μαξίμου στην περίπτωση που οι κυβερνητικοί εταίροι το τραβούσαν στα άκρα.

Στο ερώτημα αν ο κ. Σαμαράς φοβάται τις πρόωρες εκλογές, απαντά πως ο Πρωθυπουργός έχει τονίσε επανειλημμένα ότι θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει τη θητεία της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις