Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγωγή του Πέτρου Χριστοδούλου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής στον Πέτρο Λεωτσάκο του bankingnews.gr

Αγωγή του Πέτρου Χριστοδούλου αναπληρωτή...

Η ιστοσελίδα ρώτησε γιατί η Εθνική ήταν ο μεγαλύτερος δανειστής του ελληνικού κράτους;

Ο Πέτρος Χριστοδούλου της Εθνικής υπέβαλλε αγωγή κατά του Πέτρου Λεωτσάκου του bankingnews.gr με το αιτιολογικό ότι δημοσίευμα με τίτλο «Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της Εθνικής τράπεζας; Γιατί ο διαχρονικά επικεφαλής του treasury Π. Χριστοδούλου δεν μείωσε τα ομόλογα ενώ ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ εκτέλεσε την απόφαση του haircut;»  τον έπληξε επαγγελματικά. Η απάντηση του Πέτρου Λεωτσάκου του bankingnews.gr είναι η εξής:
"Δεν θα αναφερθώ ενδελεχώς στις βαθύτερες αιτίες της αγωγής, η κριτική στα λάθη και στις παραλήψεις της διοίκησης για το φιάσκο του deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank, οι αναφορές μας σε  άλλα στελέχη της τραπεζικής αγοράς με τους οποίους «τρέφει ιδιαίτερη αγάπη…συγνώμη μίσους θέλαμε να γράψουμε» αποτελούν ορισμένες από τις αιτίες.
Το www.bankingnews.gr στο deal Εθνικής με την Eurobank πήρε μια ξεκάθαρη θέση, ταχθήκαμε όχι μόνο κατά,  αλλά παρουσιάσαμε όλες τις παραμέτρους που το καθιστούσαν  έωλο και επικίνδυνο για την εθνική οικονομία λόγω συστημικού ρίσκου.
Δεν μπορεί να έχει μια τράπεζα την ίδια περιουσία όσο το ΑΕΠ της Ελλάδος.
Η αταλάντευτη θέση μας – ήμασταν το μόνο μέσο ενημέρωσης με ξεκάθαρη αρνητική θέση και στάση – μας δικαίωσε καθώς το deal ναυάγησε μετά την πάροδο 7 μηνών και με απόφαση της Τρόικα,  μπλόκαρε χωρίς να δεχθεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Η εξέλιξη αυτή έφερε σε δύσκολη θέση την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας που δεν είχε προβλέψει αυτή την τροπή και την εξέθεσε στην κυβέρνηση και στην αγορά.
Για την διοίκηση της Εθνικής το www.bankingnews.gr ήταν και παραμένει κόκκινο πανί….αλλά  ευτυχώς η λογική προσπερνά σχεδόν πάντα τις προσωπικές ατζέντες που κυριάρχησαν κατά την προσπάθεια συγχώνευσης των δύο τραπεζών Εθνικής και Eurobank.
Έκτοτε ήταν πλείστες οι πληροφορίες που λαμβάναμε σχεδόν καθημερινά του τύπου «η διοίκηση σας βρίζει και σας απαξιώνει στο παρασκήνιο» για να το γράψουμε εκλεπτυσμένα.
Μάλιστα δεν είναι τυχαίο και απόρροια του μίσους που επιδείκνυαν προς εμένα προσωπικά και το www.bankingnews.gr  όταν βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του EXTRA 3 μαζί με τον Αλέξανδρο Μωραιτάκη με τον οποίο συνεργάζομαι για την εκπομπή Οικονομία στο Επίκεντρο, στην Εθνική τράπεζα και συνομιλούσε με την διοίκηση αναφέρθηκαν τα εξής «τι μας ζητάτε αφού έχετε τον Λεωτσάκο που μας κάνει κριτική».
Αν π.χ. από εδώ και πέρα δεν με ξαναδείτε στο Extra 3 δεν θα πρέπει να απορήσετε καθόλου.
Αυτό είναι το έλασσον, δυστυχώς ορισμένοι «δήθεν σύμβουλοι….οικογενειακώς» στην προσπάθεια τους να αμαυρώσουν το όνομα μου διέρρεαν ότι δήθεν ο Λεωτσάκος πληρωνόταν από μυστικά κονδύλια και ότι υπάρχουν και παραστατικά που κατέχουν.
Όταν τους προκαλέσαμε να τα παρουσιάσουν, είπαν «αστειευόντουσαν».
Λασπολογούσαν αστειευόμενοι.
Όταν οι «δήθεν σύμβουλοι…οικογενειακώς» με καθύβριζαν και καθυβρίζουν επί καθημερινής βάσεως, παρέχοντας ψευδείς πληροφορίες τύπου ότι πληρωνόταν από μυστικά κονδύλια της Εθνικής….αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται.
Τους θεωρώ και τους αποκαλώ αυτούς που διέρρεαν όλα αυτά με δόλο για να με συκοφαντήσουν, ανδρείκελα, ευτελή ανθρωπάκια  που έφθαναν να βάζουν σε ανοικτή ακρόαση στελέχη  της Eurobank και εν συνεχεία «χλεύαζαν ότι ο ..…. παρακαλάει για μια θέση».
Αυτή είναι η υποκουλτούρα και η αθλιότητα ορισμένων  ανθρώπων της Εθνικής, όχι της πλειοψηφίας των εργαζομένων και στελεχών που τους τιμούμε για την αυταπάρνηση τους και την σοβαρότητα τους.
Όταν «διέρρεαν ότι τον Λεωτσάκο θα τον τελειώσουμε» θα τους αναφέρω ο Λεωτσάκος δεν τελειώνει εύκολα.
Το www.bankingnews.gr επέστρεψε όλη την διαφήμιση του 2012 πίσω, δεν αποδέχθηκε νέα πρόταση διαφημιστικής προβολής ως απόλυτη ένδειξη ότι δεν εξαγοραζόμαστε….και εν συνεχεία άρχισε ο συστηματικός πόλεμος με συνεχείς διαρροές απαξίωσης μας.
Θα αναφερθώ επίσης σε ένα περιστατικό το οποίο ήταν πολύ ενδιαφέρον.
«Μου τηλεφώνησε κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης, αξιολογότατος και αξιοπρεπέστατος καθ΄ όλα και μου ζήτησε να συναντηθούμε.
Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στην Εθνική και μου ζήτησε να στηρίξω την προσπάθεια της τράπεζας να ανακεφαλαιοποιηθεί με ίδια μέσα.
Το www.bankingnews.gr είναι ένα site με 100.000 άτομα επισκέψεις ημερησίως πλέον και με παρέμβαση στην αγορά, έπρεπε να στηρίξει την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής.
Με εντυπωσίασε που ήταν γνώστης όλων των κακώς κειμένων στην Εθνική και του απάντησα ότι χωρίς να ζητάω τίποτε, με έμφαση χωρίς να ζητάω τίποτε όπως δυστυχώς έχουν ζητήσει όλοι οι άλλοι.
Αποδέχθηκα το αίτημα καθώς η Εθνική όπως και κάθε τράπεζα πρέπει να έχει την ευκαιρία της.
Στο μεσοδιάστημα που η στάση μας μεταβαλλόταν σταδιακά, οι «δήθεν σύμβουλοι συνέχιζαν την λάσπη, συνέχιζαν τις ύβρεις.
Αυτά τα ολίγα ως γενική ενημέρωση.
Τα γνωρίζει αυτά η διοίκηση και ο Πέτρος Χριστοδούλου; 
Γνωρίζει τι πράττουν πίσω από τις πλάτες της διοίκησης οι δήθεν σύμβουλοι ή ακόμη χειρότερα, τα γνωρίζει η διοίκηση και συναινεί; 

Ας δούμε το θέμα της αγωγής.

Στις 4 Μαρτίου 2013 στο www.bankingnews.gr δημοσιεύσαμε ένα ρεπορτάζ παρουσιάζοντας την διαχρονική εξέλιξη του χαρτοφυλακίου ομολόγων της Εθνικής τράπεζας και θέσαμε ορισμένα εύλογα ερωτήματα.
Προσέξτε δεν επικαλεστήκαμε το φημολογούμενο πόρισμα του πρώην στελέχους της Εθνικής κ Πάσχα για τα δομημένα.
Μπορεί ο κ Χριστοδούλου να μας απαντήσει αν υπάρχει τέτοιο πόρισμα και τι ακριβώς περιλαμβάνει;
Θα αναμένουμε μια απάντηση από τον κ Π. Χριστοδούλου για το αν υπάρχει και τι περιλαμβάνει το πόρισμα αυτό.
Εμείς θέτουμε ένα ερώτημα δεν αφήνουμε υπονοούμενα όπως ο Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ.
Εστιαστήκαμε στο κρατικό χρέος και πως η Εθνική βρέθηκε με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ομολόγων και δανείων στην Ελλάδα υπερδιπλάσιο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική τράπεζα.
Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η Εθνική τράπεζα και προ ανακεφαλαιοποίησης βρέθηκε με -4,219 δισεκ. ευρώ δηλαδή με αρνητικά κεφάλαια;
Μια τράπεζα με αρνητικά κεφάλαια θεωρείται χρεοκοπημένη.
Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η Εθνική είχε την μεγαλύτερη έκθεση σε ομόλογα και δανεισμό, είχε δανείσει τα περισσότερα στο ελληνικό κράτος όχι μόνο μεταξύ ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών της περιόδους της μεγάλης ακμής;
Στην Κύπρο παραίτησαν όλες τις διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών γιατί αγόρασαν ελληνικά ομόλογα οπότε το επιχείρημα είναι εύλογο. 
Γιατί η Εθνική βρέθηκε προ ανακεφαλαιοποίησης να έχει την μεγαλύτερη αρνητική καθαρή θέση; 
Γιατί η Εθνική βρίσκεται να διαθέτει τα λιγότερα κεφάλαια από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα;
Γιατί η Εθνική ενώ έλαβε τα περισσότερα κεφάλαια από το ΤΧΣ συνολικά 9,75 δισεκ. ευρώ τελικώς τις απέμειναν και τα λιγότερα κεφάλαια μόλις 5,4 δισεκ. ευρώ; 
Οι διοικήσεις δεν έχουν την ευθύνη για τις αποφάσεις των επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων;
Το www.bankingnews.gr δεν ακλούθησε ποτέ  τακτικές ύβρεων ή συκοφαντιών ή άλλων ανορθόδοξων τακτικών αλλά προβάλει ορισμένα βασικά ερωτήματα.
Το ερώτημα είναι το εξής η Εθνική διέθετε ομόλογα και δάνεια 14,5 δισεκ. ευρώ και προφανώς υπέστη και την μεγαλύτερη ζημία λόγω του PSI+;
Το PSI+ που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση και υλοποίησε ο ΟΔΔΗΧ όπου ηγείτο ο Πέτρος Χριστοδούλου ήταν παταγώδης αποτυχία ναι ή όχι;
Δεν το αναφέρουμε αυτό ως εικασία, δεν επικαλούμαστε π.χ. την παρουσίαση της Societe Generale που ανέφερε ότι το όφελος από το PSI+ δεν ήταν 105 δισεκ. που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση αλλά 27,5-8 δισεκ. ευρώ
Ο Dallara του IIF που συντόνισε το PSI+ με τις διεθνείς τράπεζες μετά την ολοκλήρωση του ομολόγησε ότι δεν ήταν επιτυχία.
Ο διεθνής τύπος, τραπεζίτες και πολιτικοί αναγνώρισαν την αποτυχία του PSI+.
19-7-2012 Goldman Sachs: Με καθυστέρηση αναγνωρίζει ότι το ελληνικό PSI+ δεν πέτυχε γιατί δεν συμμετείχε ο δημόσιος τομέας
27-3-2013 Ο κ. Καζαμίας πρώην ΥΠΟΙΚ της Κύπρου αναφέρει στη Νew York Times πως δεν είχε υπολογίσει σωστά πόσο πολύ κακό θα έκανε η απόφαση του ελληνικού κουρέματος στις κυπριακές τράπεζες
9-11-2011 Άκερμαν Deutsche bank: Επικίνδυνο για τις τράπεζες το ελληνικό PSI
Όμως πέραν από την πλειάδα των δηλώσεων τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα το ελληνικό χρέος παραμένει ακόμη στα 309 δισεκ. ευρώ δηλαδή σε απόλυτα μη διαχειρίσιμα επίπεδα μετά το  PSI όταν προ του PSI ήταν 335 δισεκ. ευρώ.
Το PSI+ δεν πέτυχε, η σωστή λέξη είναι απέτυχε και το ερώτημα που τίθεται είναι ότι ο κ Πέτρος Χριστοδούλου ήταν επί χρόνια επικεφαλής στην διαχείριση διαθεσίμων της Εθνικής που συμμετείχε προφανώς στις αποφάσεις για τα ομόλογα και τα δάνεια που χορήγησε η τράπεζα στο κράτος.
Θέσαμε ένα ερώτημα πως ο Χριστοδούλου μαζί με τις διοικήσεις της Εθνικής έλαβαν αποφάσεις να αυξηθούν τα ομόλογα και τα δάνεια μαζί με το Τίτλος το πρώην swaps της Goldman Sachs;
Το PSI+ προκάλεσε τεράστια ζημία στις ελληνικές τράπεζες και ειδικά στην Εθνική όπως προκύπτει από τους επίσημους ισολογισμούς ναι ή όχι;.
Θα συνέβαινε πουθενά αλλού ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ που συμμετείχε στην εφαρμογή του haircut στα ομόλογα να μεταπηδήσει εκ νέου στην Εθνική τράπεζα από την οποία προέρχεται;
Δυστυχώς η αγωγή του Πέτρου Χριστοδούλου και οι νομικοί του εκπρόσωποι χρησιμοποιούν μια παρωχημένη φρασεολογία που δεν πείθει καθώς δεν απαντάει στο εξής ερώτημα για τα ομόλογα και δάνεια που χορήγησε η Εθνική στο ελληνικό κράτος ποια ήταν η συμμετοχή του και η θέση του;
Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν έκανε την αγωγή γιατί επλήγη η επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Η στάση μου ως δημοσιογράφου και ως www.bankingnews.gr στο αποτυχημένο deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank και της κριτικής που ασκήσαμε είναι η αιτία.
Η διοίκηση της Εθνικής απέτυχε να διαχειριστεί το μεγαλύτερο deal και η Τρόικα έπραξε τα δέοντα ακυρώνοντας μια συγχώνευση για να αποφευχθεί αύξηση του συστημικού ρίσκου.
Η συστηματική δεοντολογική κριτική που ασκήσαμε δεν αντιμετωπίστηκε με την λογική της κριτικής από την Εθνική.
Για να αποδείξουμε ότι εμείς δεν έχουμε εμμονές θα παρουσιάσουμε ένα ενδιαφέρον γεγονός.
Ο κ Χριστοδούλου όταν μεταπήδησε από επικεφαλής του treasury της Εθνικής στον ΟΔΔΗΧ δέχθηκε μια δριμύτατη κριτική από το σύνολο του τύπου.
Από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που στήριξαν τον Χριστοδούλου  τότε ήταν το bankingnews.gr και πολλές φορές με είχε ευχαριστήσει προσωπικά που του συμπαραστάθηκα στην δύσκολη στιγμή του.
Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα εκείνης της εποχής όταν  ανέλαβε ο Χριστοδούλου επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ ήταν και της Le Monte.
Ας δούμε τι έγραφε η Le Monde;

Π. Χριστοδούλου
«Ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη»
Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το παρελθόν του νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ, όπως το περιγράφει η γαλλική «Le Μonde»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  03/03/2010 06:52 στο www.tovima.gr
Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσε στην Αθήνα το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, που αποκαλύπτει συνεργασία του νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου με την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs
Ένας νέος πονοκέφαλος προέκυψε χθες για τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών με την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, προσφάτως διορισθέντος προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.
Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη γνώριζαν τις επαγγελματικές επαφές του κ. Χριστοδούλου όταν τον τοποθετούσαν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις 19 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα διατασσόταν η έρευνα από τη Fed, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου περιλαμβανόταν μεταξύ των προσώπων με τα οποία είχε επαφές και συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα.
Η εξέλιξη και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Le Μonde» θεωρούνται από πρόσωπα που παρακολουθούν τις αντιδράσεις των αγορών πολιτικά προβληματικές για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια σκληρή μάχη παρασκηνίων μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών με φόντο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν υπήρξε χθες σχόλιο ή αντίδραση, αλλά η αμηχανία ήταν αισθητή καθώς η απομάκρυνση του προέδρου του ΟΔΔΗΧ σε διάστημα 10 ημερών μετά την τοποθέτησή του θα καθιστούσε αυτομάτως πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Τι απαντά στο δημοσίευμα ο κ. Χριστοδούλου
Ο κ. Π. Χριστοδούλου έστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα σχετικά με το δημοσίευμά της το οποίο αναφερόταν στο πρόσωπό του, διευκρινίζοντας ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs κατά τη διετία 1987-1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών», ενώ η αγορά του «swaps» της αμερικανικής εταιρείας από την Εθνική Τράπεζατης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράςτο 2005 «με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών».

Το δημοσίευμα του www.bankinmgnews.gr που ήταν η αφορμή – όχι η αιτία – για την αγωγή

Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της Εθνικής τράπεζας; Γιατί ο διαχρονικά επικεφαλής του treasury Π. Χριστοδούλου δεν μείωσε τα ομόλογα ενώ ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ εκτέλεσε την απόφαση του haircut;

04/03/13 - 10:15

Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της Εθνικής τράπεζας;
Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι ήταν η τράπεζα με την μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος;
Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι η Εθνική βρέθηκε με την μεγαλύτερη αρνητική καθαρή θέση πάνω από -2,8 δις ευρώ και μαζί με τα προβληματικά δάνεια στα -4 δις ευρώ;
Παραδόξως ένα πρόσωπο είχε επιτελικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός υπερβολικού χαρτοφυλακίου ομόλογων.
Ο επικεφαλής διαχείρισης διαθεσίμων της Εθνικής επί πολλά χρόνια Πέτρος Χριστοδούλου αύξανε το χαρτοφυλάκιο ομολόγων και δανείων όπως προκύπτει από τον πίνακα που αφορά την περίοδο έως το 2009 όπου κατείχε τον ρόλο του επικεφαλής διαχείρισης διαθεσίμων και Γενικού Διευθυντή της Εθνικής τράπεζας.
Προφανώς ευθύνες έχουν και οι κορυφές της διοικητικής πυραμίδας δηλαδή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αλλά το ερώτημα γεννάται ποιες ήταν οι εισηγήσεις του Πέτρου Χριστοδούλου; Από την διαχρονική εξέλιξη του χαρτοφυλακίου ομολόγων αποδεικνύεται ότι η Εθνική αύξανε τα ομόλογα και τα δάνεια προς το κράτος.
Με μεγάλη ευκολία κατηγορούνται οι άλλες τράπεζες π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αγόρασε ομόλογα αλλά κανείς έως τώρα δεν έχει αγγίξει τις ευθύνες των διοικήσεων της Εθνικής τράπεζας.
Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει την δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων και την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Όμως ο Π. Χριστοδούλου ανέλαβε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και κλήθηκε να εφαρμόσει μια απόφαση για haircut που θα έπληττε την τράπεζα στην οποία ο ίδιος αύξησε ομόλογα και δάνεια.
Κατά ένα παράδοξο τρόπο ο Πέτρος Χριστοδούλου βρέθηκε εκ νέου στην Εθνική μετά την αποχώρηση του από τον ΟΔΔΗΧ και αναλαμβάνει τώρα να διαχειριστεί την χρεοκοπία της τράπεζας που και ο ίδιος προκάλεσε.
Πόσα χρόνια ήταν επικεφαλής στο treasury ο Πέτρος Χριστοδούλου;
Όταν ανέλαβε επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ είχε υπάρξει προσυμφωνία ότι θα επανέλθει εκ νέου στην Εθνική;
Είναι παράδοξο ή όχι το πώς ο manager που αύξησε το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Εθνικής, που ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ συνέβαλλε στην χρεοκοπία της Εθνικής, εμφανίζεται τώρα ως ο σωτήρας της Εθνικής τράπεζας;
Αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και η Τρόικα;
Είναι ηθικό το πρόσωπο κλειδί που συνέβαλλε στην αύξηση του χαρτοφυλακίου ομολόγων στην Εθνική να διοικεί την Εθνική στην περίοδο όπου με βάση την αρνητική καθαρή θέση θεωρείται χρεοκοπημένη;

Υποσημείωση αξιοπρέπειας

Ορισμένοι με ανέντιμο τρόπο προσπάθησαν να μας διαβάλλουν ως site.
Στην κριτική που ασκούμαι για τον τρόπο με τον οποίο η Εθνική διαχειρίζεται την Eurobank και την διοίκηση της ορισμένοι προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν, λέγοντας ότι «το www.bankingnews.gr φωνάζει επειδή δεν πήρε διαφήμιση».
Ήρθε η ώρα να ειπωθεί η αλήθεια κατά τρόπο ξεκάθαρο.
Το www.bankingnews.gr έδωσε δωρεάν όλο το 2012 στην Εθνική και απέρριψε συγκεκριμένη οικονομική προσφορά της Εθνικής τράπεζας,  πρόσφατα, ακριβώς γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι ο τρόπος διαχείρισης της Εurobank ήταν χείριστος.
Θέσαμε ως προαπαιτούμενο να γίνει μια σωστή διαχείριση του όλου merger και έναντι αυτού είδαμε να αναδύεται μένος και μίσος.
Απόδειξη των όσων αναφέρουμε είναι η αλληλογραφία και email που έχουμε ανταλλάξει με την κυρία Κατερίνα Γιαννακοπούλου Δ/νση Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Ομίλου της Εθνικής τράπεζας αλλά και με την κυρία Τσαγκαράκη επίσης του ομίλου Εθνικής τράπεζας.
(Η αναφορά στα πρόσωπα των εν λόγω κυριών πραγματοποιείται ως απόδειξη του αληθούς και για κανένα άλλο λόγω προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ή παρερμηνείας).
Επειδή η λάσπη έχει και τα  όρια της εμείς προκαλούμε τον οποιοδήποτε να αμφισβητήσει με ανάλογα στοιχεία τα όσα γράφουμε.
Η αξιοπρέπεια είναι γνώρισμα των λίγων και όχι των πολλών."

Διαχρονική εξέλιξη ομολόγων και δανείων προς το δημόσιο της  Εθνικής τράπεζας

Ποσά σε δισ ευρώ

2009

14,5

2008

13,8

2007

14,2

2006

13,5

2005

12,5

2004

11,8

2003

14,8

2002

13,9

2001

12,9

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις