Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαβάστε πως κρίνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα σημερινά θέματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διαβάστε πως κρίνει η Ελληνική Μαθηματικ...

Ήταν μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από τα περσινά, αναφέρει σε ανακοίνωση της

«Τα εφετινά θέματα χαρακτηρίζονται μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από τα αντίστοιχα περυσινά και απαιτούσαν περισσότερο χρόνο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας "Το Βήμα", για το θέμα Α η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τονίζει ότι αναφερόταν στην θεωρία, για το θέμα Β ότι «συνδυάζει γνώσεις Πιθανοτήτων και Ανάλυσης», για το θέμα Γ ότι «ελέγχονται γνώσεις από μεγάλο μέρος του κεφαλαίου της Στατιστικής» και για το θέμα Δ ότι «συνδυάζει όλα τα κεφάλαια της διδακτέας ύλης».

«Τα ερωτήματα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της ύλης με πολλά ερωτήματα κλιμακούμενης δυσκολίας, που συνδυάζουν διαφορετικά κεφάλαια» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας.

«Θα μπορούσε βέβαια να υπήρχε καλύτερη συνάφεια στα ερωτήματα» υπογραμμίζουν τα μέλη του προεδρείου της, σε μια έμμεση αναφορά στην «πυκνή» ερώτηση του τρίτου θέματος, που θεωρήθηκε αρχικά προβληματική.

Ωστόσο, όπως συμπεραίνει, η Μαθηματική Εταιρεία «η επιτυχής αντιμετώπιση από τους υποψηφίους προϋποθέτει πολύ καλή γνώση των εννοιών, βασικές γνώσεις από τις προηγούμενες τάξεις, κριτική ικανότητα, ευχέρεια στους υπολογισμούς και αυξημένη προσοχή, δυνατότητα συνδυασμού γνώσεων από διαφορετικά κεφάλαια».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις