Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Πατρέων

Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Πατρέων

Του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Χαροκόπου

Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του Δήμου Πατρέων είναι η άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής. Βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών και ειδικά σήμερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Ο Δήμος Πατρέων-Κοινωνικός Οργανισμός έχει επιλέξει μέσα από εκκλήσεις προς την τοπική κοινωνία να συγκεντρώνει τρόφιμα για να καλύψει  τις ανάγκες της Τράπεζας Τροφίμων, μίας υπηρεσίας που εδώ και πολλά χρόνια η κάθε Δημοτική Αρχή έβρισκε τους τρόπους και την στήριζε με δικούς της πόρους, είτε σε συνεργασία με την Μητρόπολη μέσα από αξιοπρεπή λειτουργία της. Μία λειτουργία που αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να συζητήσει το συμβούλιο του Οργανισμού.

Υπενθυμίζω ότι ενώ αναμέναμε τέσσερις μήνες τον διαγωνισμό τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών, της Τράπεζας Τροφίμων και άλλων δομών, το Εκλεκτικό συνέδριο χαρακτήρισε το διαγωνισμό «μερικώς άγονο» καθώς έκρινε ότι δεν ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες με αποτέλεσμα στο μέλλον να είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών και της Τράπεζας Τροφίμων ενώ εγείρονται και ερωτήματα για το ποίος τελικά είναι υπεύθυνος για την συγκεκριμένη κατάληξη.

Την ίδια ώρα η διοίκηση σπαταλά χρήματα για άσκοπες δαπάνες όπως για την αρχειοθέτηση του Οργανισμού δαπανώντας μεγάλα ποσά!

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση τη Μεγάλη Εβδομάδα την περικοπή των Δημοτικών Τελών σε άτομα με αναπηρία και πολύτεκνες οικογένειες, που είχαν επιλεγεί με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν λίγα, μόλις, χρόνια.

Ο Δήμος Πατρέων - Κοινωνικός Οργανισμός, εάν συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αποδείξει για ακόμη μια φορά πόσο δυσλειτουργικός είναι και στην Κοινωνική Πολιτική.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις