Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον "αέρα" η διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων - Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ την Πέμπτη

Στον "αέρα" η διεξαγωγή των Πα...

Άκαρπη η συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης) για το θέμα της αύξησης του ωραρίου.

«Η απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη » υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ανέφεραν ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά τους.

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.

Μετά την αποψινή συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας.

"Τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου Παιδείας στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ωστόσο πως η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως έχει ήδη επισημάνει τα προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει από τον υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, «το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις