Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωνή απόγνωσης από οροθετικούς

Φωνή απόγνωσης από οροθετικούς

Επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Οι 11.000 οροθετικοί της χώρας επιβιώνουν με απαράδεκτες δυσκολίες  και η Πολιτεία κωφεύει!   Αδημονούμε να παρατηρήσουμε ένα πολιτικό σκίρτισμα, μια πολιτειακή πρωτοβουλία . Αντ’αυτού γινόμαστε μάρτυρες μιάς συνεχόμενης κρατικής αμετροέπειας.

Γίνεται λόγος συνεχώς για τις ευπαθείς ομάδες από τους την εξουσία κρατώντες , και αναρωτιέμαι, σε ποιο βαθμό δύνανται να αντιληφθούν το υποβολιμαίο στοιχείο των ρήσεων τους, καθώς εν πράγμασι αποδυκνείεται το κενό μήνυμα πού κομίζουν.

·         Η παρατεταμένη καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων μας εξωθεί να επιβιώνουμε με γλίσχρα μέσα.

Κύριε Πρόεδρε, ερωτώ , πότε θα αρχίσουμε, εμείς οί Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες να θεωρούμεθα ίσοι πολίτες με Εσάς, τον κύριο Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους δημόσιους λειτουργούς?  Πότε επιτέλους θα ενταχθεί η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ώστε αυτά να καταβάλονται τακτικά , σε μηνιαία βάση? Πότε θα μας επιτραπεί να εντάξουμε έναν προγραμματισμό στην ζωή μας?

·         Ενεούς μας έχουν καταστήσει οι πληροφορίες για το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για τον Κώδικα Αξιολόγησης Αναπηρίας, καθώς και ο ισχύων ΚΕΒΑ. Κατά αυτόν λαμβάνει υψηλό ποσοστό αναπηρίας ένα οροθετικό άτομο, με χαμηλό αριθμό Τ4 λεμφοκυττάρων (CD4) και υψηλό υϊκό φορτίο. Ουσιαστικά επιβραβεύοντας κατά αυτό τον τρόπο το άτομο, πού αμελεί τα της υγείας του/της.

Κύριε Πρόεδρε, ερωτώ, αν είναι κατανοητό, πόσο κακή  δημοσιονομική πολιτική για την υγεία αποτελεί αυτή η τακτική μακροοικονομικά, καθώς θα μας εξοβελίσει, τους οροθετικούς, να απέσχουμε από τις θεραπείες μας, ώστε να νοσήσουμε (στάδιο AIDS), για να λάβουμε κατόπιν υψηλά ποσοστά αναπηρίας, και έτσι να μην αποκλειστούμε από το επίδομα οροθετικότητος, το μόνο μέσο επιβίωσης, και όχι διαβίωσης μας.

Το σημείο αυτό έχει επισημανθεί, ζηλωτικά μάλιστα, καθώς και η αναγκαιότητα εναρμόνισης του ΚΕΒΑ με τον ICF   ( Διεθνή Κώδικα Αξιολόγησης Αναπηρίας) σε επιστολές τους, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΜΑΑ, κορυφαίους λοιμωξιολόγους, τις ΜΚΟ, και το ¨Κεντρο Ζωης¨.  Οι ιθύνοντες, όμως, καθεύδουν,  όταν έχει καταστεί πασιφανές, ότι πρέπει να αναληφθούν αμέσως δραστικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί μια ακόμη υγειονομική βόμβα.

Παλευουμε καθημερινα εναντιον του Στίγματος και των Διακρίσεων…. Στην Ελλάδα αρύουμε τις ελπίδες μας από την επιμονή μας, να μην καταστούμε άθυρμα στη βούληση των αδαών. Μέχρι τώρα αρώγοι μας έχουν καταστεί οι απλοί συμπολίτες μας….

Αναζητούμε και την δυνατή, εύηχη απόκρισή Σας. Πρίν να είναι αργά..Πρίν οί εντατικές μονάδες των νοσοκομείων αρχίζουν να προσομοιάζουν εικόνες της δεκαετίας του 1980…..

Με Τιμή,

Νικόλας Φακιολάς,

οροθετικός, μέλος της Γενικής Συνεύλεσης του ¨Κεντρου Ζωής¨.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις