Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στο ΚΕΤΧ σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού - Τι είπε για το μέλλον του Στρατοπέδου

Πάτρα: Στο ΚΕΤΧ σήμερα ο Γενικός Επιθεωρ...

Διαβεβαιώσεις ότι το Κέντρο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θ' αναβαθμιστεί

Το ΚΕΤΧ δεν πρόκειται να καταργηθεί, απεναντίας θ’ αναβαθμιστεί με την επιστροφή όλων των δραστηριοτήτων του, είπε σήμερα ο νέος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ), Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης κατά την επίσκεψη του στο ΚΕΤΧ όπου συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή Χρήστο Λαμπρινάκη αλλά και με εκπροσώπους του πολιτικού προσωπικού, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός για την τύχη του Στρατοπέδου υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΚΕΤΧ έχει την δυνατότητα άσκησης των δραστηριοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια το Κέντρο δεν μπαίνει στο «κάδρο» των στρατιωτικών μονάδων που πρόκειται να καταργηθούν στο πλαίσιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις δόθηκαν και κατά την συζήτηση, την περασμένη εβδομάδα, στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής. Ο Πρόεδρος των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Αχαΐα Τρύφωνας Κούκος, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr, ανέφερε ότι τόσο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος όσο και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Βασίλης Χατζηλάμπρου, μετέφεραν στους υπαλλήλους μια καθησυχαστική εικόνα σε ό,τι αφορά στην τύχη του ΚΕΤΧ.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις διαβεβαιώσεις που μας δίνονται», ανέφεραν το πρωί πολιτικοί υπάλληλοι του ΚΕΤΧ προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν λόγο και τον τιμούν. Πλην ορισμένων λίγων εξαιρέσεων…».

Πάντως, είναι ευκρινές ότι το κλίμα έχει αλλάξει θεαματικά. Αυτό οφείλεται σε δυο σημαντικούς παράγοντες. Πρώτον, στο μπαράζ αντιδράσεων που υπήρξε, από την πρώτη στιγμή, από τον Σύλλογο των πολιτικών υπαλλήλων και δεύτερον, από τις αλλαγές στην ιεραρχία του Στρατού όπου αποστρατεύθηκαν πρόσωπα τα οποία με σθένος υποστήριζαν και πρότειναν διαρκώς την συρρίκνωση και την σταδιακή κατάργηση του ΚΕΤΧ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ όσο και ο νέος Διευθυντής Τεχνικού του ΓΕΣ Νείλος Χοσάδας υπεραμύνονται την παραμονής και αναβάθμισης του ΚΕΤΧ. «Θεωρούμε ότι ο αγώνας που μέχρι τώρα κάναμε έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Πάντως, παραμένουμε σε εγρήγορση έως ότου αποτραπεί εντελώς ο κίνδυνος για το στρατόπεδο και φυσικά έως ότου επιστρέψουν οι δραστηριότητες που θα σημάνουν την ριζική αναβάθμιση του», είπε στο thebest.gr ο κ. Κούκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις