Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δείγμα Βουλευτικής ευθύνης

Δείγμα Βουλευτικής ευθύνης

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Φάνηκε μετά από δέκα (10) μήνες ζωής της παρούσης Βουλευτικής περιόδου, ότι και οι τριακόσιοι (300)  πρέπει να είναι υπεύθυνοι για το μέλλον της χώρας.

Μέχρι τώρα οι οξύτατες φραστικές ύβρεις, αντιπαραθέσεις, αρνήσεις ψηφίσεως Νομοσχεδίων, πόλεμος με απανωτά δελτία των κυβερνητικών εκπροσώπων, κατάκριση κάθε κυβερνητικής πράξεως, ήταν όσα ακούγαμε και μας είχαν φέρει σε απόγνωση.

Από τiς στήλες του φιλόξενου The best,είχαμε τονίσει ότι οι τριακόσιοι της Βουλής είναι αλληλεγγύως υπεύθυνοι για την πορεία της χώρας και για το μέλλον του Λαού της. Δεν υπάρχει εξαίρεση. Γι’ αυτό εξελέγησαν και μέσα στις εκατοντάδες συνεδριάσεις  του Κοινοβουλίου όπου κυριαρχούσε η απαξίωση του ενός Κόμματος προς το άλλο, ακούσαμε και μια ομόφωνη απόφαση. Ήταν για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, που θα ζητήσει η Ελλάδα, για τις βαρβαρότητες,  τις θηριωδίες, τους φόνους και τις αρπαγές του Ελληνικού πλούτου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.  Όλοι χαρήκαμε που οι Αντιπρόσωποί μας ήταν  ομόφωνοι στο θέμα. Έτσι πρέπει να είναι σ’ όλα όσα συζητούνται στην Βουλή και να γίνεται διάλογος προς εξεύρεση της λυσιτελεστέρας  λύσεως.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολέμιος του Ναζισμού Μανώλης Γλέζος, είπε μεταξύ άλλων στην Βουλή.

«Αν η Κυβέρνηση το κάνει αυτό, να είναι σίγουρη ότι θα έχει όλο τον Ελληνικό Λαό μαζί της γιατί επιτέλους θα ταυτίζει τον εαυτό της με την ιστορία του έθνους και με το μέλλον της χώρας μας» και πρόσθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι τι θέλει η Ελλάδα αλλά το τι έχει επιδικαστεί να πληρώσει η Γερμανία στην χώρα μας».

Η έκφραση αυτή δείχνει περιτράνως την ανάγκη ομονοίας των Κομμάτων για την διεκδίκηση δικαίων αιτημάτων της χώρας μας. Η φράση ότι «θα έχετε  όλο τον Ελληνικόν Λαόν με το μέρος σας», δεν αφορά μόνο το Κυβερνών Κόμμα αλλά το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έτσι πρέπει να κινείται πάντα. Με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, σε όλους τους τομείς, χωρίς να επηρεάζεται από τις πιέσεις τρίτων. Δεν έχομε κανέναν ανάγκη. Η σύμπνοια και η ομόνοια του Ελληνικού Λαού, όταν επικρατεί, πάντα θριαμβεύει. Και αυτό πρέπει να είναι το  φωτεινό  καθοδηγητικό σημείο κάθε Πολιτικού Κόμματος και κάθε Βουλευτού.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις