Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σπείρα νεαρών Ελλήνων είχε "ξαφρίσει" σπίτια από τα Τσουκαλεϊκα ως την Ροδινή!

Πάτρα: Σπείρα νεαρών Ελλήνων είχε "...

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα που είχε διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο, μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε οικίες. Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες , ηλικίας 19 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων και πέντε ακόμα ημεδαπών συνεργών τους που αναζητούνται από τις Αρχές σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 55χρονου ημεδαπού στο Ρίο αφαιρώντας ένα επίχρυσο κολιέ και μικρό χρηματικό ποσό.

Κατά την αποχώρηση τους οι δύο ημεδαποί έγιναν αντιληπτοί από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αντιλαμβανόμενοι τη σύλληψη των συνεργών τους διέφυγαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη σπείρας αποτελούμενης από τουλάχιστον επτά άτομα, τα οποία το τελευταίο τρίμηνο με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε οικίες αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλεφωνά.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι συνολικά κλοπές. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις στις εξής περιοχές:

-Τέσσερις στο Άγιο Βασίλειο

-Από δύο στο Ρίο, τη Ροδινή, το Μιντιλόγλι και την Αγυιά

-Και από μία στο κέντρο της Πάτρας το Μονοδένδρι και τα Τσουκαλέικα

Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην σπείρα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε πολλούς από αυτούς έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί οροί για διακεκριμένες κλοπές που είχαν διαπράξει, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις