Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε δημοπρασία θα βγει η τελευταία φωτογραφία του αξέχαστου σταρ Τζέιμς Ντιν

Σε δημοπρασία θα βγει η τελευταία φωτογρ...

Αύριο 5 Απριλίου 2013 από τον οίκο Julien's στο Μπέρβερλι Χιλς

Σε δημοπρασία βγαίνει στις 5 Απριλίου 2013 από τον οίκο Julien's στο Μπέρβερλι Χιλς του Λος Άντζελες, η συγκλονιστική φωτογραφία του αδικοχαμένου ηθοποιού, Τζέιμς Ντιν, λίγες ώρες πριν από τη μοιραία σύγκρουση που του στοίχισε τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955.

Ο «Επαναστάτης χωρίς αιτία», όπως ήταν και ο τίτλος της μεγαλύτερης κινηματογραφικής του επιτυχίας, απαθανατίστηκε στο φωτογραφικό φακό χαλαρός και χαρούμενος στη θέση του οδηγού της αγαπημένης του Πόρσε 550 Spyder, μαζί με τον μηχανικό και φίλο του Rolf Wutherich στο πλάι του. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το πρωί της 30ής Σεπτεμβρίου 1955 από τον φωτογράφο Σάνφορντ Ροθ.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», λίγες ώρες αργότερα το αυτοκίνητο ενός φοιτητή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητοδρόμου 466 και συγκρούστηκε με την Πόρσε του ηθοποιού. Ο νεαρός ηθοποιός και από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Χόλυγουντ, Τζέιμς Ντιν σκοτώθηκε, ενώ ο φίλος και συνοδηγός του τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών δήλωσε ότι «πρόκειται για μία ειλικρινή, αυθεντική φωτογραφία, πως ο Ντιν πήγαινε σε αγώνες ταχύτητας και φαινόταν ότι όλοι το διασκέδαζαν. Είναι μία δυναμική και επιβλητική εικόνα με τον Τζέιμς Ντιν να σφίγγει το χέρι του φίλου του σε μία χειρονομία προσδοκίας και θριάμβου. Καθώς είναι μία από τις τελευταίες του φωτογραφίες, είναι η πιο συγκλονιστική».

Ο Τζέιμς Ντιν πέθανε σε ηλικία 24 ετών και ήταν ο πρώτος ηθοποιός που προτάθηκε δύο φορές για βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον για την ερμηνεία του στην ταινία του Ηλία Καζάν «Ανατολικά της Εδέμ» και του Τζορτζ Στίβενς «Ο Γίγας» .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight