Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πατρινός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς και η επίσης ηθοποιός Λίλιαν Παναγιωτοπούλου παντρεύονται σε λίγες μέρες

Ο Πατρινός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς και η ε...

Μέσα στον Απρίλιο με πολιτικό γάμο-Αυτός θα είναι ο 4ος γάμος για τον αλλοτινό γόη του Ελληνικού κινηματογράφου

«Παντρευόμαστε τον Απρίλιο με πολιτικό γάμο. Αποφασίσαμε μάλιστα να γίνει υπό το φως των “Παιδιών του πατρός”. Στη διάρκεια της επαφής μας δεθήκαμε πάρα πολύ. Έτσι θα μας παντρέψουν οι τέσσερις ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας της παράστασης Στέφανος Κακαβούλης. Εγώ πια τους λέω “τα κουμπαράκια μου”.

Θα παντρευτούμε στην Αθήνα. Ο γάμος μας θα γίνει μία από τις πρώτες εβδομάδες του Απρίλη, Δευτέρα ή Τρίτη και έπειτα θα πάμε να παίξουμε στο θέατρο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο εβδομαδιαίο περιοδικό Tv Menu, η ηθοποιός και σύντροφος του τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια και μικρότερη του σε ηλικία, Λίλιαν Παναγιωτοπούλου.

Ο 75χρονος σήμερα Σπύρος Φωκάς (θα κλείσει αισίως τα 76 στις 17 Αυγούστου) δήλωσε με τη σειρά του στο περιοδικό Tv Menu, «έχω πάρει το “κολάι” πια. Βρήκα ένα σπάνιο κορίτσι και επειδή ιδιαίτερα σήμερα είναι πολύ δύσκολο αυτό, δεν θα το αφήσω να φύγει»!

Όσο για τον τρόπο που της έκανε την πρόταση γάμου, ο Σπύρος Φωκάς που έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1937, αποκάλυψε ότι της είπε απλά, «πρέπει να σε αποκαταστήσω».

 

O Σπύρος Φωκάς άκρως γοητευτικός στα νιάτα του (η φωτ. είναι από το σάιτ phorum.gr).

O Σπύρος Φωκάς άκρως γοητευτικός στα νιά...

O Σπύρος Φωκάς άκρως γοητευτικός στα νιάτα του (η φωτ. είναι από το σάιτ phorum.gr).

Ο Σπύρος Φωκάς είχε «κάψει» πολλές γυναικείες καρδιές με την αρρενωπή μελαχρινή γοητεία του και το υποκριτικό του ταλέντο. Νεότατος είχε παίξει στο αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι «Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του» το 1960 ενώ στη μνήμη των σινεφίλ έχει μείνει το ερωτικό παιγνίδι του με την Έλενα Ναθαναήλ στην ταινία «Ντάμα Σπαθί» το 1966 που είχε γυριστεί στο Ναύπλιο.

Ο Σπύρος Φωκάς είχε μία πολυτάραχη ερωτική ζωή με πολλές κατακτήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χόλυγουντ.

Στην Αμερική μία από τις πιο γνωστές εμπορικές εμφανίσεις του ήταν το 1985, την εποχή που η καριέρα του ήταν ακόμη στο απόγειο της, στην ταινία «Το διαμάντι του Νείλου»  σε σκηνοθεσία Lewis Teague, συνέχεια της επιτυχημένης ρομαντικής περιπέτειας "Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι", όπου συμπρωταγωνίστησε στο ρόλο του Ομάρ πλάι στην Κάθλιν Τέρνερ και τον Μάικλ Ντάγκλας.

Με την Αμερικανίδα σταρ Κάθλιν Τέρνερ το 1985 (η φωτ. είναι από το σαιτ eirinika.gr).

Με την Αμερικανίδα σταρ Κάθλιν Τέρνερ το...

Με την Αμερικανίδα σταρ Κάθλιν Τέρνερ το 1985 (η φωτ. είναι από το σαιτ eirinika.gr).

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου στο σάιτ της eirinika.gr, γράφει σχετικά για τον Σπύρο Φωκά. «Γεννιέται και περνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Πάτρα, μέσα στην καταχνιά του πολέμου.

Ο ίδιος λέει, “ο πατέρας μου ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας, ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που μπορούσε να καταφέρει τα πάντα. Η μάνα μου ήταν μια ατέλειωτη βλαξ που καθόταν σπίτι και με καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι! Ήμουν η μεγάλη της αδυναμία”. Το παιδάκι που προσκυνά η μαμά κοιτάζοντάς το σαν θεό έχει φτιάξει ήδη στο μυαλό του το δικό του «σινεμά ο Παράδεισος» βλέποντας μανιωδώς ταινίες.

Στο σχολείο μαθαίνει τ’ απαραίτητα, στους δρόμους τη ζωή και στο σινεμά το μέλλον του. Όταν κλείνει τα 9 του χρόνια, η οικογένεια Φωκά μετακομίζει στην Αθήνα. Ο Σπύρος χάνεται στις κινηματογραφικές αίθουσες γνωρίζοντας καλά ότι η υποκριτική αποτελεί για εκείνον μονόδρομο. Προτού ακόμη φοιτήσει στη σχολή του Μιχαηλίδη, ένας ηθοποιός της εποχής και φίλος του πατέρα του τον συστήνει στον σκηνοθέτη Ανδρέα Λαμπρινό, ο οποίος τον επέλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Ματωμένο ηλιοβασίλεμα”».

Αυτή ήταν και η 1η του κινηματογραφική ταινία το 1959 μαζί με μία Ιταλική, το «Morte di un amico» του Φράνκο Ρόσι.

Ο Σπύρος Φωκάς έμεινε στη συνέχεια στη Ρώμη για σπουδές και μάλιστα πρωταγωνίστησε σε τουλάχιστον 15 ταινίες.

*Οι προηγούμενοι τρεις γάμοι του Σπύρου Φωκά ήταν οι εξής. Σε ηλικία μόλις 21 ετών παντρεύτηκε στην Αγία Φιλοθέη τη Νία Λιβαδά, μαζί με την οποία έζησε στην Ιταλία για 10 χρόνια.

Στη συνέχεια γνώρισε και παντρεύτηκε μία αεροσυνοδό της «Ολυμπιακής» με την οποία πέρασε άλλα 10 χρόνια της ζωής του, ενώ η τρίτη του σύζυγος, με την οποία επίσης έζησε για περίπου 10 χρόνια ήταν η Ελληνοαμερικανίδα Ρενέ Πάπας.

Η Ρενέ Πάπας αξίζει να αναφερθεί ότι για ένα διάστημα στα τέλη της δεκαετίας του '90 είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ της Ολυμπίας (είχε φέρει τον σπουδαίο Μπαρίσνικοφ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight