Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθ. Νταβλούρος: Θα δικαιωθώ για τη θετική μου ψήφο στο σχέδιο "Αθηνά"

Αθ. Νταβλούρος: Θα δικαιωθώ για τη θετικ...

Ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ εξηγεί γιατί υπερψήφισε

Ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Εάν δεν ψηφιζόταν σήμερα από την Βουλή η τροπολογία για το σχέδιο "Αθηνά", ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος θα είχε τη δυνατότητα να θέσει σε καθεστώς μεταβατικότητας, άλλα 32 τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εφαρμόζοντας το νόμο Διαμαντοπούλου.  Σε ότι αφορά την Αχαία, πρέπει να επισημάνω τα εξής:

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας παρέμεινε αλώβητο, παρά το γεγονός ότι οι γνωστές σειρήνες, είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν τη μεταφορά σχολών σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Μετά από παρεμβάσεις καταφέραμε να εξαιρέσουμε από τη μεταβατικότητα μία σχολή του ΤΕΙ Πάτρας και φυσικά να διατηρήσουμε στο Αίγιο, τις Σχολές Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας.

Από τις μάχες αυτές απουσίασαν εκείνοι, που ισχυρίζονται, πομπωδώς πολλές φορές, ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Ως συνήθως υιοθέτησαν την προσφιλή τους τακτική, δηλαδή την αποχή από κάθε διαδικασία προώθησης των αναγκαίων, για τον τόπο μεταρρυθμίσεων, εκπροσωπώντας  όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.

Προσωπικά ψήφισα το σχέδιο "Αθηνά" με απόλυτη αίσθηση ευθύνης έναντι της σπουδάζουσας νεολαίας.

Και είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθώ για την επιλογή μου αυτή, καθώς στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα αποδειχθεί και στην πράξη ότι η συγκεκριμέν μεταρρύθμιση κινείται στη σωστή κατεύθυνση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις