Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το ανάστημα των Ευρωπαίων Ηγετών

Το ανάστημα των Ευρωπαίων Ηγετών

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Αμφισβήτησε ο οίκος Μούντις την δυνατότητα των Ευρωπαίων Ηγετών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λαμβάνουν τις ενδεδειγμένες αποφάσεις. Μετά τις Τράπεζες άρχισε να κρίνει τα πρόσωπα. Αυτό  είναι περισσότερο επωφελές ώστε να μάθουν οι Λαοί ποίοι τους κυβερνούν, γιατί μέχρι τώρα κινούμενοι με πολιτικές παρωπίδες, δεν αντιλαμβάνονται τίποτε!.

Ανάλογη παρατήρηση έκαμε και ο Γιούνκερ ο οποίος  είπε ότι το Γιουρογκρούπ  στραγγάλισε τους Κυπρίους ως να ήταν γκάγκστερς!  Επιρρίπτει  αδυναμία στους ηγέτες που έλαβαν την απόφαση.

Ο Γερμανός  Πέτερ Μπόφινγκερ, οικονομολόγος εκ των  σοφών της Γερμανικής κυβερνήσεως κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου περί αμέσων επιπτώσεων σε ολόκληρη την Ευρωζώνη από το σχέδιο διασώσεως της Κύπρου με την αρπαγή των τραπεζικών καταθέσεων  και προειδοποιεί για μεγάλες συμφορές.  Χαρακτηρίζει δε «απρόσεκτη» την δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ περί  αναλόγου εφαρμογής του αρχετύπου διασώσεως της Κύπρου σε άλλες χώρες.

Διάφοροι μεγαλοκαταθέτες στις Κυπριακές Τράπεζες μελετούν την νομική βάση ώστε να προσφύγουν δικαστικώς κατά της αποφάσεως του Γιουρογκρούπ, η οποία λήστεψε τις καταθέσεις τους κατά τρόπον απαράδεκτον και ανεπίτρεπτον, εκτός πάσης αρχής η οποία διέπει διεθνώς το τραπεζικό σύστημα. Που θα καταθέτουν του λοιπού χρήματα οι κάτοχοι αυτών;  «Δεν έχει τόπο η λύπη να σταθεί», όπως γράφαμε στο χθεσινό σχόλιο.

Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες πρέπει να έχουν άποψη, κρίση και γνώση με προοπτική σε βάθος χρόνου και  όχι να κατευθύνονται από συναισθηματισμούς ή τάσεις εκδικητικές, ή ενδόμυχες σκέψεις υπέρ της χώρας αυτών και μόνο. Σε  όμοιες περιπτώσεις είναι παντελώς ακατάλληλοι και θα πρέπει οι Λαοί να τους αντικαταστήσουν αμέσως, πριν επιφέρουν μεγαλύτερες συμφορές.

Η μικρή Κύπρος με την τεραστίας στρατηγικής σημασίας γεωπολιτική θέση και τα ακατάλυτα κοιτάσματα φυσικού αερίου, μάλλον προκαλεί κάποιους!

Ποίοι Ηγέτες της λεγομένης Ενωμένης Ευρώπης, στάθηκαν δυναμικώς στο πλευρό της ως όφειλαν; Μάλλον κανείς και αυτό είναι το εξόχως προβληματικό αλλά και άκρως ανησυχητικό.

Θέλομεν Ευρώπη με Ηγέτην ή θέλομε Ευρώπη  αντικρουομένων πολυσυμφερόντων με ηγεμονίσκους;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις