Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωτοβουλία Πάτρας: Πικρές καρναβαλικές αλήθειες

Πρωτοβουλία Πάτρας: Πικρές καρναβαλικές αλήθειες

Απάντηση του εκπροσώπου τύπου της παράταξης

H απάντηση του εκπροσώπου τύπου της Πρωτοβουλίας Πάτρας Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου στην απάντηση του Οργανισμού του Καρναβαλιού έχει ως εξής:

Σε μια αδέξια προσπάθεια απάντησης, η Κοινωφελής Επιχείρηση, επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις έργου και δήθεν πρωτοτυπίας. Ανάμεσα στις πολυάριθμες «καινοτομίες της πρώτης φοράς» που περιέλαβε στην απάντησή της, δεν παραθέτει ούτε ένα ουσιαστικό στοιχείο. Προσπαθεί – μάταια – να οικειοποιηθεί τον κόπο και την φαντασία των Πατρινών και να τα παρουσιάσει σαν δικό της έργο.

 

Κατά τα λοιπά, παραδέχεται ολοφάνερα ότι ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Πατρέων έμεινε έξω από τα Καρναβαλικά δρώμενα. Μόνο μία εκδήλωση αξιώθηκε να κάνει εκτός κέντρου και ειδικότερα στο Νότιο Διαμέρισμα και αυτή με πρωτοβουλία των κατοίκων. Γεγονός που συνιστά αναίτιο αποκλεισμό της Πατραϊκής γειτονιάς από τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, την ίδια στιγμή που στελέχη που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή διατείνονται δημόσια πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση από μέρους της για δράσεις του θεσμού στην περιφέρεια του αστικού ιστού.

 

Επίσης, είναι λυπηρό ότι προσπαθεί να φορτώσει την ανεπάρκεια και την προχειρότητά της σε υποτιθέμενη αδιαφορία των πολιτών. Οι χαρακτηρισμοί «Καρναβάλι των ολίγων», «Καρναβάλι της Ρήγα Φεραίου», «Καρναβάλι της παρέας» δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στους πολίτες που βιώνουν τα παραπάνω.

 

Η διάθεση, η φαντασία, το φιλότιμο και ο ενθουσιασμός των Πατρινών, που για ακόμα μία φορά στήριξαν το Καρναβάλι μας, δεν έχουν ανάγκη ούτε από την προστασία σας ούτε από την καπηλεία σας. Οι σημαντικότερες  στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού του 2013 ανήκουν στους πολίτες και όχι σε αυτόκλητους και νεόκοπους καθοδηγητές.

 

Η Κοινωφελής επιχείρηση απλώς “παρακολούθησε” αμήχανη τις προσπάθειες των Πατρινών καλλιτεχνών, των καρναβαλιστών και των δημοτικών υπαλλήλων που κράτησαν ψηλά τον ίδιο το θεσμό.

 

Εκφράζετε τον ενθουσιασμό σας για ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων και ένα ρεπορτάζ, της κρατικής Κινεζικής τηλεόρασης προσπαθώντας να στηρίξετε την ανύπαρκτη επιχειρηματολογία σας για μια επιτυχημένη – κατά την άποψή σας – εξωστρέφεια η οποία από πουθενά δεν στοιχειοθετείται. Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την στρατηγική προώθησης του Καρναβαλιού εκτός συνόρων; Είναι ανάγκη έστω και αυτή τη στιγμή να αντιληφθείτε ότι εχθρός σας δεν είναι οι πολίτες, ούτε όσοι προσπαθούν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά και γόνιμα προτείνοντάς σας σωστούς και δημιουργικούς δρόμους.

 

Αφήνουμε τελευταία την θλιβερή προσπάθειά σας να παραποιήσετε την πραγματικότητα σε σχέση με την παρουσία της παράταξής μας στο Δ.Σ του Οργανισμού, τις προτάσεις μας και τη συνειδητή αποχή μας κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Και ερωτούμε:

 

  • Είναι αλήθεια ότι οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού πραγματοποιούνται σε μη ενδεδειγμένες ώρες (π.χ. 10:00π.μ ή 3:00 μ.μ) για όσους εργάζονται και δεν τυγχάνει να είναι άεργοι ή αργόμισθοι; Εκτός αν κάποιοι επιθυμούν την διενέργεια διοικητικών συμβουλίων ουσιαστικά εν κρυπτώ…

 

  • Είναι αλήθεια ότι η παρουσία και η εποικοδομητική συμμετοχή του εκπροσώπου της  “Πρωτοβουλίας Πάτρας” κ. Σταύρου Κουρή έχει τύχει ευρείας αποδοχής, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης έχει αναγνωρίσει;

 

  • Είναι αλήθεια ότι χάρη στην επίμονη στάση της “Πρωτοβουλίας Πάτρας” σταμάτησαν οι απευθείας αναθέσεις από την Κοινωφελή Επιχείρηση;

 

Όσο για την άκομψη και ειρωνική προσπάθειά σας να απομονώσετε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δράσης που είχαμε καταθέσει, προσπαθώντας να σας ενεργοποιήσουμε ώστε να ξεφύγετε από την πεπατημένη, ανατρέξτε σε ανάλογη πρόταση που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία από τον Δήμο Βόλου. Πρόκειται για την διοργάνωση του μεγαλύτερου χορού “συρτάκι”, η οποία γράφτηκε στο βιβλίο Guinness. Αντίστοιχης μορφής ιδέα, κατέθεσε η “Πρωτοβουλία Πάτρας”. Την οποία εσείς τότε την αγνοήσατε και τώρα την λοιδορείτε.

 

Τέλος, με έκπληξη διαπιστώνουμε πως μας εγκαλείτε για τη στάση μας κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον οποίο και παρουσιάζετε ως “νοικοκυρεμένο”, προφανώς γιατί θεωρείτε πως αντικατοπτρίζει χρηστή οικονομική διαχείριση εκ μέρους σας. Σας πληροφορούμε ότι αυτή σας η “ενάρετη” οικονομική διαχείριση, δεν προκύπτει από τις διοικητικές ικανότητές σας αλλά υπαγορεύεται από τη στενή οικονομικά συγκυρία.

 

Γιατί αυτό ήταν το Καρναβάλι του 2013: Ένα Καρναβάλι, που διασώθηκε χάρη στη ψυχή των Πατρινών Καρναβαλιστών, των Πατρινών δημιουργών, των Πατρινών επιχειρηματιών και των Δημοτικών Υπαλλήλων. Ως πότε;

 

 

Για την “Πρωτοβουλία Πάτρας”

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Εκπρόσωπος Τύπου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις