Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Αχάια Κλάους ζωντανός οργανισμός

Η Αχάια Κλάους ζωντανός οργανισμός

Toυ Σπύρου Π. Πολίτη Δημοτικού Συμβούλου

Η πρόσκληση και μόνον για την συνάντηση-ημερίδα σχετικά με την «Κατάθεση προτάσεων για την διάσωση, προβολή και ανάπτυξη της Αχάια Κλάους προς όφελος της πόλης», κρύβει –από τον τίτλο και μόνον- πολλές αντιφάσεις και οδηγεί σε περίπλοκες σκέψεις.

Κατ’ αρχάς μιλάμε για μια βιομηχανία που είναι ακόμα ευτυχώς ζωντανή και παραγωγική,

Δεύτερον εξακολουθεί να παράγει εδώ και 1,5 αιώνα τα ίδια κρασιά που έγιναν συνώνυμο της Πάτρας

Τρίτον εξακολουθεί να παράγει προϊόντα στον χώρο στον οποίο και ενδιαφέρει η σημερινή συνάντηση.

Τέλος μιλάμε για μια περιοχή, για κάποια κτίρια και για όλα τα αντικείμενα που περιέχονται σε αυτά, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα μπορούσαν να μιλάνε για την ιστορία της περιοχής μας για να μην πούμε όλης της χώρας.

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να το δει κάποιος ξεχωριστά και να το απομονώσει. Καμιά από όλες αυτές τις εκφάνσεις της «Αχάια Κλάους» δεν θα μπορούσε να την δει κάποιος μόνη της και να την αποκόψει από τις άλλες.

Για αυτό και εμείς ζητήσαμε –όπως και έγινε- στην σημερινή μας συνάντηση να προσκληθούν το ΓΕΩΤΕΕ, το ΤΕΕ αλλά και ο ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδος.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε την διάσωση ολόκληρου του πυρήνα της Οινοποιητικής Αχάια Κλάους, η οποία να συμπεριλαμβάνει την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων με την δημιουργία κάθε είδους δραστηριότητας που να συνάδει με την ιστορία της βιομηχανίας αλλά και την ιστορία της πόλης μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις