Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Τελικά το Μνημόνιο δεν ήταν... μονόδρομος, λέει η Αριστερή Πρωτοβουλία - "Μας το δείχνει η Κύπρος"

ΠΑΣΟΚ: Τελικά το Μνημόνιο δεν ήταν... μο...

Ανακοίνωση το μεσημέρι

Το μήνυμα ότι «τελικά δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν μονόδρομοι» υποστηρίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ (επικεφαλής ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) ότι προκύπτει από το χθεσινό «όχι» της Κυπριακής Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρόκειται για «μήνυμα απέναντι σε όσους με πάθος υπερασπίζονται τις λογικές των "μονόδρομων" και της αποδοχής των εκβιαστικών διλημμάτων» και επισημαίνει ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία από το 2010 «υποστήριξε σθεναρά την άποψη ότι δεν υπάρχει ο μονόδρομος του εκβιασμού».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως «η μεγάλη διαφορά» ανάμεσα στην περίπτωση της Κύπρου και στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι ότι στη μεν πρώτη «η απόφαση της Βουλής ταυτίστηκε πλήρως με τις διαθέσεις και τη θέληση του λαού της», ενώ στη δεύτερη «οι πολιτικοί αποφάσισαν, ενάντια στη θέληση ενός ολόκληρου λαού, αποδεχόμενοι έτσι για τους Έλληνες τον ρόλο του πειραματόζωου της Ευρώπης».

«Είναι προτιμότερο οι «Γκαουλάϊτερ» της Ευρώπης να εκφράζουν τη λύπη τους για τις αποφάσεις ενός λαού, από το να χαϊδεύουν την πλάτη ανιστόρητων υποτακτικών τους» καταλήγει η Αριστερή Πρωτοβουλία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή της στον αγώνα του κυπριακού λαού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις