Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διευκρινίσεις του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας για τα ηλεκτρολογικά σχέδια που ζητά η ΔΕΗ από τους καταναλωτές

Διευκρινίσεις του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων...

Πλέον για επανασύνδεση ή απλή αλλαγή ονόματος η ΔΕΗ απαιτεί νέο σχέδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης το οποίο κοστίζει

Είναι γεγονός ότι πέρα από το μεγάλο άγχος του κόσμου να βρει να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος της ΔΕΗ και το επιβαλλόμενο χαράτσι, τελευταία έχει δημιουργηθεί ένα ακόμα πρόβλημα.

Αν κάποιος θελήσει να κάνει επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα ακίνητο ακόμη και σπιτιού (οικιακό ρεύμα) ή απλώς να αλλάξει το όνομα στο οποίο έρχεται ο λογαριασμός, υποχρεούται εκτός από το ποσό εγγύησης να καταθέσει και ένα νέο σχέδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης από επαγγελματία ηλεκτρολόγο!

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων «Ο Θαλής» του γειτονικού νομού Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωση του για το θέμα αυτό που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις γιατί ουσιαστικά επιβάλλει ένα παραπάνω διόλου αμελητέο κόστος στους καταναλωτές, εξηγεί τί είναι τα περίφημα σχέδια (Υ.Δ.Ε.)

«Πολλές φορές πηγαίνοντας στην ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) σχετικά, με κάποιο ακίνητο π.χ. επανασύνδεση, αλλαγή ονόματος, κ.λ.π. σας ζητάνε μαζί με το ποσό της εγγύησης & ένα σχέδιο του ηλεκτρολόγου.

Αυτό το περίφημο σχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο από την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστατή (ΥΔΕ) και έχει να κάνει με τον επανέλεγχο της ηλεκτρικής  εγκατάστασης για την οποία γίνονται οι ενέργειες.

Το σχέδιο είναι το εντελώς τελευταίο σκέλος της διαδικασίας που λέγεται επανέλεγχος.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία (ΦΕΚ 470, Δεύτερο τεύχος, 5 Μαρτίου 2004) κατατίθεται στην ΔΕΔΔΗΕ ένα τεκμηριωμένο πρωτόκολλο 4 εγγράφων & άνω που συνάπτουν αυτή την ΥΔΕ & που για να ολοκληρωθεί  πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες μετρήσεις που  απαιτούνται και κατόπιν από κάποιες διορθωτικές εργασίες αν αυτές οι μετρήσεις δεν δείξουν τις απαιτούμενες τιμές που είναι σύμφωνες με  τους κανονισμούς των εσωτερικών Ηλεκτρικών  εγκαταστάσεων  (πρότυπο ELOT).

Για παράδειγμα μέτρηση της γείωσης, τοποθέτηση αντιηλεκτροπληξιακού ρελέ διαφυγής κ.λ.π.

Γι αυτό εμπιστευτείτε αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστατή, επιδιώξτε άμεσα τον επανέλεγχο της ηλεκτρικής  σας εγκ/σης & διασφαλίστε την προστασία της  ζωής και της περιουσίας σας.

Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο και πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

Οι ειδήσεις για θανάτους ή για σοβαρούς τραυματισμούς από ηλεκτροπληξία λόγω ελαττωματικών ηλεκτρικών συσκευών ή μη ασφαλών ηλεκτρολογιών εγκ/σεων γίνονται δυστυχώς όλο & πιο συχνές τα τελευταία χρόνια…

Επίσης το βραχυκύκλωμα αναφέρεται όλο και πιο συχνά σαν μια από τις  συνηθέστερες αιτίες πυρκαγιάς σε κατοικίες & επαγγελματικά Κτίρια.

Σαν ενημερωμένοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να μειωθούν δραστικά.

Υ.Γ: Είναι λάθος αυτό που επικρατεί έξω ότι ο Σύνδεσμος εισπράττει, για λογαριασμό του χρήματα για τις θεωρήσεις των Υ.Δ.Ε.

Όλα τα χρήματα εισπράττονται για λογαριασμό του ηλεκ/γου που υπογράφει την εκάστοτε Υ.Δ.Ε. Ο σύνδεσμος συντηρείται από τις ετήσιες εισφορές που δίνουν τα μέλη του σε αυτόν».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις