Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναρμόδια δηλώνει η Κομισιόν για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Αναρμόδια δηλώνει η Κομισιόν για την τιμ...

Η σχετική αρμοδιότητα «έχει σαφώς ανατεθεί στα κράτη μέλη», απαντά ο Επίτροπος Ποτότσνικ

Στην ερώτησή του ο κ. Χουντής αναφερόταν στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει στην Ελλάδα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και  ζητούσε να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης ή διαφορετικά να προτείνει η Κομισιόν «άλλα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών για θέρμανση του ελληνικού λαού».

Επισημαίνοντας την ίδια ώρα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπου περί «όχι» της τρόικας στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει την απάτηση του κ. Ποτότσνικ σύμφωνα με την οποία «η Επιτροπή δεν είναι εξουσιοδοτημένη να καθορίζει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης, στα κράτη μέλη. Δεν θα μπορούσε, επομένως, να έχει λάβει απόφαση για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα».

«Παρομοίως», προσθέτει στην απάντησή του ο κ. Ποτότσνικ, «η Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να καλύπτει τις ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών σε θέρμανση, ούτε η νομοθεσία της ΕΕ περιλαμβάνει διατάξεις για την κάλυψη των εν λόγω αναγκών. Η οδηγία 2009/72/ΕΚ καλύπτει πράγματι την πρόσβαση στην ενέργεια από ευρύτερη σκοπιά απαιτώντας την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται. Ωστόσο, με βάση την εν λόγω νομοθεσία (άρθρο 3 παράγραφος 8), η σχετική αρμοδιότητα έχει σαφώς ανατεθεί στα κράτη μέλη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις