Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ακαδημία Αθηνών διέγραψε τον Μυταρά - «Με τσάκισε ηθικά»

Η Ακαδημία Αθηνών διέγραψε τον Μυταρά - ...

"Ελειψα περισσότερο από έναν χρόνο, δεν μπορούσα για λόγους υγείας να παραστώ στην Ολομέλεια"

Τη δική του εξήγηση για την ασθένεια που τον ανάγκασε να απουσιάζει από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από τα ενεργά μέλη, έδωσε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς.

Οπως σημείωσε ο διάσημος καλλιτέχνης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απόφαση της Συγκλήτου του κοινοποιήθηκε στις 18/5/2010, δύο χρόνια αφότου είχε εκλεγεί. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, «είχε προηγηθεί επιστολή μου με την οποία γνωστοποιούσα την ασθένειά μου -οπτική νευροπάθεια- που με ανάγκαζε να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία. Ακολούθησαν κι άλλες επιστολές με τις ιατρικές γνωματεύσεις της πάθησής μου από τη Σουηδία».

«Ελειψα περισσότερο από έναν χρόνο, δεν μπορούσα για λόγους υγείας να παραστώ στην Ολομέλεια και σύμφωνα με το καταστατικό της Ακαδημίας Αθηνών, η απουσία πάνω από έναν χρόνο άνευ αδείας, θεωρείται παραίτηση» είπε εκφράζοντας την πικρία του ο Δημήτρης Μυταράς.

«Αρρώστησα από μια ασθένεια που σύμφωνα με τους γιατρούς απαιτεί τις περισσότερες φορές τέσσερα χρόνια για να θεραπευτεί. Τώρα η όρασή μου έχει βελτιωθεί, αλλά η διαγραφή μου με τσάκισε ηθικά» συμπλήρωσε ο κ. Μυταράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις