Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ασία ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

Στην Ασία ζουν οι περισσότεροι δισεκατομ...

Σύμφωνα με την έκθεση του κινέζικου οικονομικού περιοδικού Hurun Report

Η Ασία διαθέτει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη ήπειρο, σύμφωνα με λίστα την οποία συγκρότησε ένα οικονομικό περιοδικό της Κίνας. Η έκθεση Hurun Report του ομώνυμου περιοδικού δόθηκε στη δημοσιότητα και για πρώτη φορά στην ιστορία οι μεγιστάνες με καταγωγή την Ασία είναι περισσότεροι απ' αυτούς που προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική. Συγκεκριμένα, 608 δισεκατομμυριούχοι είναι Ασιάτες, 440 από τη Βόρειο Αμερική και 324 από την Ευρώπη. Συνολικά 1.453 άνθρωποι απ' όλο το κόσμο εντάχθηκαν στη λίστα αυτή που θεωρεί ως «διαβατήριο» για να μπεις σε αυτή μια προσωπική περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων (750 εκατομμύρια ευρώ).

Ο επιχειρηματίας Λι Κα-σινγκ από το Χονγκ Κονγκ είναι και πάλι στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία. Η περιουσία του 83χρονου Λι υπολογίζεται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που τον καθιστά ταυτόχρονα κι έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στο πλανήτη. Η αυτοκρατορία του Λι εκτείνεται από το χώρο των ακινήτων στις λιμενικές δραστηριότητες και τις τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Forbes, μια κατοικία στις επτά στο Χονγκ Κονγκ έχει κατασκευαστεί από εταιρεία που ανήκει στο Λι, ενώ το 70% της κίνησης στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ το διαχειρίζεται εταιρεία που ανήκει πάλι στον Ασιάτη μεγιστάνα.

«Στη Κίνα λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή μια μεγάλη έκρηξη στο τομέα των κατασκευών, κάτι που συνετέλεσε στη συγκέντρωση μεγάλων περιουσιών από κατασκευαστές», τονίζει ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, επικεφαλής ερευνητής του Hurun Report, στο οποίο αναφέρεται επίσης πως τα πρωτεία σε δισεκατομμυριούχους ανα χώρα κρατάνε οι ΗΠΑ με 408, έναντι 317 δισεκατομμυριούχους που είναι Κινέζοι.

 

Πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου εξακολουθεί να είναι ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο «γκουρού των επενδύσεων», αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, με προσωπική περιουσία της τάξεως των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής των Zara, ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα, με περιουσία 42 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις