Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η «Αγορά Αργύρη» και το «Καρναβαλικό Κέντρο»

Η «Αγορά Αργύρη» και το «Καρναβαλικό Κέντρο»

Των Δημοτικών Συμβούλων Τασίας Μανωλοπούλου και Σπύρου Πολίτη

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ανακοινώθηκε ότι η το κτίριο της «Αγοράς Αργύρη» θα λειτουργεί ως «Καρναβαλικό Κέντρου» το οποίο μάλιστα θα υφίσταται για όλο το χρόνο. Η αναφορά αυτή δεν ήταν «εν τη ρύμη του λόγου» του Προέδρου και του Δημάρχου αλλά επιβεβαιώνεται σήμερα με δηλώσεις του Προέδρου στα ΜΜΕ.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  «Καρναβάλι Πάτρας», επιχειρηματολογεί σχετικά για τα οφέλη της πόλης μας από την λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου στην «Αγορά Αργύρη» σε μόνιμη βάση «σαν πεδίο που θα φιλοξενεί οργανωτική (!) δουλειά και δράσεις ανοιχτές στους επισκέπτες, με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι». Και κλείνει την αναφορά του λέγοντας ότι «Ούτως ή άλλως, βέβαια, ο Δήμος δεν βλέπει να ζητείται ο χώρος από επενδυτές μικρής ή μεγάλης βαθμίδας…»

Παρ’ όλα αυτά στην πρόσκληση-ανακοίνωση που είχε στείλει ο φορέας για τα εγκαίνια ανέφερε επί λέξη τα εξής:

«…Ένα αίτημα και μια αναγκαιότητα πολλών χρόνων για το Πατρινό Καρναβάλι είναι πλέον γεγονός. Το Πατρινό Καρναβάλι βρήκε πλέον τη στέγη του σε έναν σύγχρονο χώρο στην καρδιά της πόλης με όλα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του αλλά και με όλες τις λειτουργίες και τις προδιαγραφές ενός νέου και μοντέρνου κτιρίου.

Στόχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου που θα προβάλει και θα αναδεικνύει το Πατρινό Καρναβάλι, και ο οποίος θα λειτουργεί και θα έχει ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και προς την κατεύθυνση αυτή το Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη είναι το πρώτο βήμα, αφού η λειτουργία του θα επεκταθεί και εκτός καρναβαλικής περιόδου, μέχρι τον Ιούνιο.»

Προσπαθώντας να αντιληφθούμε τι ακριβώς ισχύει τελικά διαβάσαμε σήμερα ότι το «όνειρο» του Προέδρου  της Επιχείρησης και της Δημοτικής Αρχής, να βρει στέγη το Καρναβαλικό Κέντρο, υλοποιείται στο κτίριο της «Αγοράς».

Είναι λοιπόν εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν, για το ποιος αποφάσισε να παραχωρήσει το πιο σημαντικό «κτίριο πολιτισμού» του Δήμου μας, σε αποκλειστική χρήση για την Δημοτική Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» και ποιος έκρινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός άλλου είδους δραστηριότητα είτε πολιτιστική είτε επιχειρηματική στο κτίριο της Αγοράς.

Δεν αξιολογούν, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του φορέα ότι θα έπρεπε ληφθεί μια σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να εξετάσουν και άλλες λύσεις για την στέγαση του «Καρναβαλικού Κέντρου»;

Παρ’ όλο που συμφωνούμε ότι  η έκθεση που έχει εγκατασταθεί στην Αγορά Αργύρη είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δίνοντας μάλιστα την δυνατότητα να εμπλουτίζεται χρόνο με τον χρόνο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι εναλλακτικές που διαθέτει ο Δήμος μας για όλο αυτό το σύνολο των εκθεσιακών δραστηριοτήτων που έχουν φιλοξενηθεί στην Αγορά Αργύρη ή που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί στο μέλλον.

Η Δημοτική Αρχή όμως πρέπει να προσέξει στις επιλογές της και για έναν ακόμα λόγο αφού το κτίριο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ 200-2006 με Ευρωπαϊκά χρήματα και με πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις, οι οποίες αν δεν τηρηθούν θα κινδυνεύσει ο Δήμος μας να χρειαστεί να επιστρέψει στην ΕΕ περίπου 4.500.000 €!

Τα ίδια έκαναν στο παρελθόν και με την αίθουσα του Δήμου στην «ΒΕΣΟ» και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, επιτέλους δεν θα καταλάβουν ποτέ, ότι τα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ότι ο Δήμος δεν είναι οργανισμός του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις