Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε την παραλία της Ουαλίας που «εκτόπισε» τις ελληνικές στο τοπ 10

Δείτε την παραλία της Ουαλίας που «εκτόπ...

Σύμφωνα με το TripAdvisor

Σίγουρα δεν έχει την γοητεία των ελληνικών θαλασσών, αναμφισβήτητα δεν θυμίζει σε τίποτα στις μαγευτικές παραλίες του Ιονίου, όμως η Rhossili Bay στην παραθαλάσσια περιοχή Σουόνσι της Νότιας Ουαλίας κατάφερε να εκτοπίσει την ελληνική ομορφιά στην έκτη και δέκατη θέση.
Όπως αναφέρει δημοσκόπηση του ταξιδιωτικού ιστότοπου TripAdvisor, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η κίτρινη άμμος και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της παραλίας Rhossili Bay την κατατάσσουν στην τρίτη θέση, μετά την Παραλία του λαγού στο ιταλικό νησάκι της Λαμπντούζα στην Ιταλία και την Παραλία των καθεδρικών ναών στην Ισπανία.

«Μπορεί οι βρετανικές παραλίες να μην έχουν όση λιακάδα υπάρχει στην Κόστα Μπράβα, στη Ριβιέρα ή στα ελληνικά νησιά, όμως οι χρήστες του TripAdvisor, τις ψήφισαν ως τον καλύτερο προορισμό από άποψη τοπίου, φαγητού και δραστηριοτήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας. Εξάλλου, στην ίδια κατάταξη υπάρχει η παραλία Woolacombe στο Ντέβο και η παραλία Porthminster στην Κορνουάλη.

Ο Μάθιου Όουτς, οικολόγος της υπηρεσίας «National Trust», δήλωσε σχετικά με την Rhossili Bay της Ουαλίας πως την καθιστά μια από τις καλύτερες παραλίες «η αγνή άμμος που χάνεται όσο πάει το μάτι, η απουσία φασαρίας του 20ου αιώνα, η έλλειψη κίνησης και η απουσία κατοικιών. Είναι άλλωστε διάσημη για το ηλιοβασίλεμά της, είναι τακτοποιημένη, είναι παρθένα».

Την ίδια ώρα η Εμα Σο από το TripAdvisor, δήλωσε πως τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να ανταγωνιστεί τους ευρωπαϊκούς καλοκαιρινούς προορισμούς.
Ενώ ο δήμαρχος της πόλης του Σουόνσι, Ντέιβιντ Φίλιπς είπε πως «είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά όχι έκπληκτοι που η Rhossili Bay αναγνωρίζεται από το TripAdvisor. Ελπίζουμε ότι ακόμα περισσότεροι επισκέπτες θα απολαύσουν την φυσική της ομορφιά».

Βέβαια σαν την ομορφιά της παραλίας Ελαφονήσι στην Κρήτη και του Αγίου Παύλου στην Ρόδο, σίγουρα δεν είναι. Σύμφωνα με το TripAdvisor οι παρακάτω είναι οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ευρώπης


1. Rabbit Beach, Λαμπεντούζα, Σικελία, Ιταλία

2. Playa de las Catedrales, Ριμπαντέο, Ισπανία

3. Rhossili Bay, Rhossili, Σουόνσι, Ουαλία

4. Playa de ses Illetes, Φορμεντέρα, Ισπανία

5. Woolacombe Beach, Woolacombe, Ντέβον, Μεγάλη Βρετανία

6. Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

7. Iztuzu Beach, Νταλγιάν, Τουρκία

8. La Pelosa Beach, Stintino, Σαρδηνία, Ιταλία

9. Porthminster Beach, St Ives, Κορνουάλη, Μεγάλη Βρετανία

10. Άγιος Παυλος στη Λίνδο, Ρόδος, Ελλάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις